Nro 5-2017
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomi 100 Pohjanmaa, Laihia, Nuukuuren viikko, Havin Mettäpelit

Suomi 100 Pohjanmaa


Havin Mettäpeleissä nautitaan musisoinnista yhdessä ja erikseen. Kuva: Laihian kunta

Laihialla tapahtuu: 
Nuukuuren viikko ja Havin Mettäpelit

Laihialainen nuukuus on käsite ympäri Suomen. Tosiasiassa laihialaiset eivät tapahtumien järjestelyssä nuukaile, vaan tarjolla on jokaiselle jotakin.


  Vuosittain, elokuun loppupuolella, Laihialla vietetään Nuukuuren viikkoa. Tapahtumaviikko on monien tahojen yhteinen voimannäyte, sillä kunnan kulttuuritoimen lisäksi järjestelyissä mukana on esimerkiksi eri yhdistyksiä sekä seurakunta.


Nuukuuren viikon ohjelmassa on monenlaista tekemistä kaikenikäisille. Kuva: Laihian kunta
  Kirjastotoimenjohtaja Kati Koiviston mukaan tapahtumaviikon pääperiaatteena on tarjota jokaiselle joitain. Yksi mielenkiintoinen tapahtuma on koko Laihan kattava kierrätyskirppis, jolloin kuka tahansa voi perustaa kirpputorin omalle pihalleen.

  – Nämä kirpputoripaikat kerätään yhteen karttaan, jonka avulla ostajat löytävät tiensä perille, Koivisto selvittää.


Suunnistuskin on ollut Nuukureenviikon ohjelmassa. Kuva: Laihian kunta 
  Esimerkkejä Nuukuuren viikon ohjelmasta ovat yhteislauluilta, koko perheen perheralli, motoristikirkko, kehitysvammaisten karaoke sekä vuoden 2017 uutuus, Nuukat häät. Ideana häissä oli se, että pariskunnat saivat mennä tiettynä päivänä Laihian kirkossa naimisiin, ilman suuria hääkustannuksia. Seurakunta tarjosi koristelut, lainattavan morsiuskimpun sekä alkoholittoman onnittelumaljan. Hääparit saivat tulla vihkitilaisuuteen juuri sellaisina kuin halusivat, ei ollut paineita pukeutua hienoihin häävaatteisiin tai järjestää kallista hääjuhlaa. Idea sai hyvän vastaanoton, joten kenties luvassa on jatkoa. 

Kaikki ovat tervetulleita esiintymään

  Havin Mettäpelit on Laihian Nuorisoseuran järjestämä syyskuinen musiikkitapahtuma Laihian Jokiperän Havilla, Honkaniemen pihapiirissä. Kaikki ovat tervetulleita Haviin musisoimaan, ja estradilla onkin nähty monen eri musiikkityylin edustajia. Kukin muusikko voi esittää vain pari kappaletta, sillä halukkaita on paljon – tänäkin syksynä lavalla nähtiin toista sataa esiintyjää. Monille osallistumisesta on muodostunut jo jokavuotinen perinne.


Havin Mettäpeleissä kaikki halukkaat saavat esiintyä. Ja hauskaa on! Kuva: Laihian kunta
  Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Se kokoaa yhteen useita satoja musiikin ystäviä. 

  – Pikkurahalla saa kahvia ja keittoa, esiintyjille tarjoilut ovat ilmaiset, kertoo Kati Koivisto. 

  ”Alakaa yhyreltä ehtoopäivällä ja loppuu sitte ku lähärettä pois”, luki erään vuoden tapahtumakutsussa. Tämä kuvastaa tapahtuman luonnetta ja rentoutta. Hauskanpitoa kestää niin kauan kuin ihmisillä intoa riittää.http://www.laihia.fi

Tekstin kirjoittiMirka Kallio


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »