Nro 5-2017
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 Pohjanmaa, Kauhava, Ylihärmä, Härmän Kylpylä, kylpylähotelli, Anssin Jussin Areena

Suomi 100 Pohjanmaa


Altaiden lisäksi Härmän Kylpylässä on suomalainen sauna, turkkilainen yhteissauna sekä ainutlaatuinen Kuuman kiven sauna. Kuva: Härmän Kylpylä

Härmän Kylpylästä ei malttaisi lähteä kotiin ollenkaan

Yksi kaipaa lomalla rentouttavia hemmotteluhetkiä, toinen herkkuja notkuvia noutopöytiä, kolmas vauhdikasta liikuntaa ja hauskoja iltahuveja. Kauhavan Ylihärmässä jokainen saa haluamansa – ja saman katon alta löytyy paljon muitakin palveluja.


  Härmän Kylpylän asiakaskunta on ilahduttavan laaja. Allasosaston loiskeissa vilahtelee niin nuorta kuin vanhaa vesipetoa. 


Kylpylähotellissa on 155 huonetta. Kuva: Härmän Kylpylä
  Kylpylähotellin 155 huoneesta 32 on perheille suunniteltuja minisviittejä. Saunalliset Lakeus-sviitit ovat täydellinen tapa juhlistaa merkkipäivää tai tuoda ripaus luksusta arjen keskelle.

Kylpyläelämyksiä kerrakseen

  Majoitukseen sisältyy aina maukas lähiruoka-aamiainen, kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö sekä osallistuminen kylpylähotellin vaihtuviin viikko-ohjelmiin. Myyntijohtaja Pasi Vainio kertoo niiden sisältävän joka ikään ja makuun sopivaa ajanvietettä hernepussien heitosta hikiliikuntaan ja hartaushetkiin.


Härmän Kylpylän lähiympäristössä on pururatoja, pyöräilyreittejä, golfkenttä sekä aivan pihapiirissä sijaitseva Liikuntahalli Anssin Jussin Areena. Kuva: Härmän Kylpylä 
  Kylpylän puolella oma allas löytyy niin kuntouintia, taaperoiden leikkituokioita, vesipallo-ottelua kuin poreiden täydentämää tropiikinkaipuuta varten. Perinteisen suomalaisen ja turkkilaisen saunan vaihtoehtona voi kokeilla kuuman kiven saunaa, jossa löylynheiton idea on käännetty päälaelleen.

  – Automaattinen koneisto kuljettaa kiuaskivet kuumaan uuniin ja upottaa ne sitten vesisammioon. Lopputuloksena on jännien äänien, valojen ja liikkeen tunnelmoimat pehmeän höyryävät löylyt, Vainio kuvailee.


Kylpylän hemmottelupuolella on tarjolla monenlaisia palveluja. Kuva: Härmän Kylpylä
  Hemmottelupuolella kylpylävieraat voivat nauttia hieronnoista, aromahoidoista, eksoottisista kylvyistä ja kosmetologin palveluista. Kun vanhemmat rentoutuvat, viihtyvät perheen pienimmät Nippe-Norsun Vekaraviidakossa.


Lapset viihtyvät Nippe-Norsun Vekaraviidakossa. Kuva: Härmän Kylpylä

Ravintolatarjontaa arkeen ja juhlaan

  Kylpylähotellin ravintoloissa maistuvat lähiseudun antimet. Buffet-ravintolaan katetaan aamiaisen, arkilounaan ja -illallisen lisäksi myös viikonloppubuffet. Illallisherkut voi valikoida myös kausittain vaihtuvalta à la carte -listalta. Suolaisennälkään ja kahvihampaan kolotukseen auttaa piipahdus Kahvila Jungissa. Matkailijaryhmiä sekä juhla- ja kokousvieraita puolestaan palvelee tilausravintola Banketti.


Buffet-ravintolaan katetaan aamiaisen, arkilounaan ja -illallisen lisäksi myös viikonloppubuffet. Kuva: Härmän Kylpylä
  Liikunnan iloa lisäävät lähiympäristön pururadat, pyöräilyreitit, golfkenttä sekä pihapiirin moneen taipuva Liikuntahalli Anssin Jussin Areena, joka soveltuu pallopelien ja yleisurheilun lisäksi myös estradiksi konserteille, konferensseille ja messuille. Tanssijalan tutinaan auttavat kuudesti viikossa vietettävät, karaoken ja orkesterien tahdittamat tanssi-illat.http://www.harmankylpyla.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »