Nro 5-2017
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 Pohjanmaa, Kauhajoki, Kauhajoen Krouvi, hotelli, ravintola, lähiruoka, kokous, sauna, Club Krouvi

Suomi 100 Pohjanmaa


Ryhmiä ja kokousasiakkaita varten Kauhajoen Krouvissa on hyvin varustellut kokoustilat sekä saunaosasto viihtyisine oleskelutiloineen (kuvassa). Kuva: Kauhajoen Krouvi

Kauhajoen Krouvi 
– pitkien perinteiden kohtauspaikka

Yli 20 vuoden ajan kauhajokelaisia ja kaupungissa vierailevia matkailijoita palvellut Kauhajoen Krouvi sai viime keväänä uudet omistajat. Yrittäjäpari Heidi Hongisto ja Toni Mäki-Turja haluavat jatkaa Kauhajoen Krouvin perinteitä tunnetun hotelliravintolan aitoutta ja alkuperää kunnioittaen.


  Aivan kaupungin keskustassa sijaitseva Kauhajoen Krouvi tunnetaan kaupunkilaisten kohtauspaikkana, lähiruokaa arvostavana lounas- ja illallisravintolana, Suomen eturivin artistejakin isännöivänä yökerhona, modernina kokouskohteena sekä tasokkaana hotellina, jonka 34 huonetta tarjoavat yösijan noin 90 majoittujalle.

Hotellihuone omalla saunalla ja sisäänkäynnillä

  Kauhajoen Krouvin hotellihuoneet sijaitsevat erillisessä siipirakennuksessa, jonne eivät yökerhon äänet ja liikenteen melu kanna. 


Hotellihuoneissa on oma sisäänkäynti ulkoa ja huoneet sijaitsevat rauhallisella paikalla siipirakennuksessa. Kuva: Kauhajoen Krouvi
  Laadukkaasti sisustetuissa huoneissa on paljon ainutlaatuisia erikoisuuksia; hotellihuoneisiin on ulkoa oma sisäänkäynti, ja jokaisesta kylpyhuoneesta löytyy ikioma sauna. Majoituksen hintaan sisältyy aina runsas aamiainen, joka tarjoillaan Krouvin maineikkaassa ravintolassa.


Hotellihuoneissa on myös oma sauna. Kuva: Kauhajoen Krouvi.
  Paikallisia palveluja suosiva ja palvelualtis henkilökunta osaa opastaa myös vieraita muun paikallistarjonnan pariin. Yhteistyö paikallisen golfseuran Botnia Golfin kanssa mahdollistaa kesäisen golfloman Kauhajoen kumpuilevilla kentillä.

Monipuolinen menu kertoo rakkaudesta lähiruokaan

  Kauhajoen Krouvin keittiössä suositaan lähellä tuotettuja raaka-aineita ja vältellään puolivalmisteiden käyttöä viimeiseen asti. Liharuuissa käytetään vain suomalaista lihaa, metsän antimia ostetaan suoraan paikallisilta kerääjiltä ja jokainen annos valmistetaan alusta alkaen kastikkeesta koristeisiin suurella rakkaudella ruokaa ja aitoja makuja kohtaan.


Krouvin suussa sulavien pitsojen maun salaisuus on niiden valmistaminen aidossa kiviuunissa. Kuva: Kauhajoen Krouvi
  Krouvin monipuoliselta listalta löytyy suomalaiseen suuhun sopivia suosikkiannoksia porsaanleikkeistä pippuripihviin. Talon erikoisuus on muurattu kiviuuni, missä valmistuvat suussa sulavat Krouvin pitsat.


Krouvin keittiö suosii lähellä tuotettuja raaka-aineita. Kuva: Kauhajoen Krouvi
  À la carte -annokset ovat ruokailijoiden valittavana myös lounasaikana, jolloin tarjolla on listaruokien lisäksi päivittäin vaihtuva keittolounas, kaksi lämmintä liha-, kala- tai kanaruokaa, kasviksia sekä runsas salaattipöytä. 


Krouvin monipuoliselta listalta löytyy suomalaiseen suuhun sopivia suosikkiannoksia porsaanleikkeestä pippuripihviin. Kuva: Kauhajoen Krouvi
  Perinteisen kotiruuan arvostus näkyy lounasajan kattauksessa paitsi pääruuissa myös jälkiruokapöydän antimissa.

  – Muiden annosten tavoin jälkiruuissa korostuu kotoisuus, maalaishenkisyys ja eteläpohjanmaalaisuus. Tarjolla voi olla vaikkapa kiisseliä, hillolla höystettyä pannukakkua tai kääretorttua – perinteisiä jälkiruokia, joita kotioloissakin usein nautitaan, Hongisto kuvailee.

Kauhajoen monipuolisin kohtauspaikka

  Ryhmiä ja kokousasiakkaita palvelevat hyvin varustellut kokoustilat sekä saunan yhteydessä sijaitseva oleskelutila, jonne voidaan muiden kabinettien tavoin järjestää tarjoilut toiveiden mukaan. Perinteisen saunan lisäksi Krouvin vieraat pääsevät nauttimaan infrapunasaunan piristävästä ja terveyttä edistävästä vaikutuksesta.


Tämän upean perinteisen saunan lisäksi Krouvin ryhmä- ja kokousasiakkaat voivat nauttia myös infrapunasaunan terveyttä edistävistä vaikutuksista. Kuva: Kauhajoen Krouvi
  Kun kaikki palvelut löytyvät saman talon sisältä, voi saunaillasta jatkaa myöhäiselle illalliselle ravintolaan tai drinkeille yökerhon juhlahumuun. Club Krouvin perjantai-illoissa soivat kansainväliset pop- ja rockhitit. Lauantaisin jammaillaan uusimpien listahittien sekä kuukausittaisten liveartistien tahtiin. Paikallisten bändien lisäksi yökerhon lavalle nousee erityisesti nuoremman juhlakansan suosimia eturivin artisteja Uniikista Teflon Brothersiin ja Petri Nygårdiin.http://www.krouvi.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »