Nro 1-2018
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kanta-Häme, Hattula, Inkalan kartano, Leila Ylitalo, Hämeen maistuvin, Fredrika Wetterhoff, Fredrikan jalanjäljillä, Pikkupuoti, ruokailu, majoitus

Kanta-Häme


Inkalan kartano henkii ihanaa vanhanajan maalaistunnelmaa. Kuva: Tia Yliskylä

Yövy, ruokaile tai kokousta 
Kaikkien aikojen kartanossa

Inkalan kartano on täyden palvelun kartano Hattulassa. Hämeen maistuvimpanakin palkittu Inkala palvelee kokous- ja juhlavieraita sekä matkailijaryhmiä ympäri vuoden.


  1800-luvulta peräisin oleva Inkalan kartano henkii ihanaa vanhanajan maalaistunnelmaa. Alajärven rannalla sijaitsevassa vehmaassa kartanomaisemassa kokoukset, perhejuhlat tai virkistyspäivät saavat arvoisensa puitteet. Kartano palvelee myös matkailijoita, joille idylliset majoitustilat rauhallisessa ympäristössä takaavat elämyksellisen vierailun.

Hämeen maistuvinta ruokaa

  Inkalan historia matkailukohteena juontaa 1970-luvulle, jolloin Alajärven rantaan valmistui savusauna. Saunaa alettiin vuokrata hotelli Aulangon vieraille, ja hiljalleen Inkalan maine alkoi levitä. 80-luvulla Inkalan löysivät ryhmät, 90-luvulla kartanon suosio perhejuhlapaikkana kasvoi, ja lopulta 2000-luvulla kuvaan tulivat kokousmatkailijat. 


Inkalan kartanon Pakaritupa. Kuva: Anna-Reetta Nuorala.
  Historiallinen kartano sopiikin monipuoliseen toimintaan: modernit kokoustilat, vanhaa henkivät muut tilat ja kartanon ylpeys, maalaiskeittiössä rakkaudella valmistettu ja kiitoksia kerännyt ruoka tekevät Inkalasta houkuttelevan kohteen niin matkailuun, juhliin, kokouksiin kuin illanistujaisiin.


Kauniisti kunnostettu Pakaritupa on kartanon alkuperäinen päärakennus 1700-luvulta. Se palvelee nyt kokousryhmiä, juhlaseurueita ja yöpyjiä. Kuva: Anna-Reetta Nuorala
  – Matkailijat tulevat meille paitsi ympäristön myös erityisesti ruuan vuoksi, kertoo kartanon emäntä Leila Ylitalo


Inkalan kartanon emäntä Leila Ylitalo. Kuva: Tia Yliskylä
  Inkalassa ruoka on kunnia-asia ja tavoitteena on tarjota kävijöille makuelämys, joka muistetaan pitkään. Inkalan keittiössä ruuanlaiton keskiössä on kartanon vanha reseptiikka, jota on maustettu nykyaikaisilla mauilla ja tekniikoilla ja jota täydentävät lähellä tuotetut laadukkaat raaka-aineet. Tuloksena on herkullinen ruoka, jonka Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset viime vuonna palkitsi Hämeen maistuvimpana ruokaelämysten tuottajana. 

Fredrikan jalanjäljillä

  Inkalan kartano tunnetaan myös Wetterhoffin kotiteollisuusopiston perustaneen Fredrika Wetterhoffin lapsuudenkotina. Inkala tarjoaa yhteistyössä Hämeenlinnassa sijaitsevan Wetterhoffin talon kanssa Fredrikan jalanjäljillä -paketin, jossa yhdistyvät Fredrikan kotitalo ja elämäntyö. 


Inkalan kartanon sali. Kuva: Tia Yliskylä
  Inkalan osuus paketissa on tarjota retkeläisille lounas Inkalassa, jossa on aikaa myös kartanon ympäristöön tutustumiseen ja ostosten tekemiseen kartanon Pikku Puodissa. Lounaaseen on mahdollista yhdistää myös draamallinen osuus, jossa Fredrikan roolissa nähdään näyttelijä Henna-Maija Alitalo.


http://www.inkalankartano.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »