Nro 2-2018
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: Päätoimittajalta, pääkirjoitus, Ahti Oksman, Juhlanumero
Tämänkertaisen lehtemme pääteema on 10. Kotimaan Matkailumessut, jotka järjestetään huhtikuussa Tampereella. Idea yhteistyössä tehtävästä Juhlanumerosta tuli Tampereen Messuilta, ja tartuimme siihen mielellämme, onhan lehdelläkin menossa kymmenes toimintavuosi. 


  Olen itse ollut näytteilleasettajana kaikissa Tampereella järjestetyissä Kotimaan Matkailumessutapahtumissa, ja olen seurannut tapahtuman kehittymistä ensimmäisestä kerrasta tähän hetkeen saakka.

  Alkuvuosina messukokonaisuus haki muotoaan, joten ensimmäisillä kerroilla Matkailumessujenkin kävijämäärät vaihtelivat suuresti. Oli sellainenkin vaihe, jolloin messuja päätettiin järjestää kahden vuoden välein. Oikean yhdistelmän löytymisen jälkeen messukokonaisuus vakiintui Supermessuiksi ja tapahtumasta tuli jokavuotinen. Kotimaan Matkailumessut ovat kuitenkin olleet koko ajan merkittävä osa Supermessujen kokonaisuutta.

  Maassamme järjestetään vuosittain muitakin myös kotimaanmatkailuun liittyviä messuja sekä esittelykiertueita, mutta Tampereen Kotimaan Matkailumessut on vakiinnuttanut paikkansa hyvänä ja laadukkaana tapahtumana, jonne kotimaan matkailijoista kiinnostuneet kaupungit, kunnat, matkailuyritykset ja tapahtumajärjestäjät tulevat mielellään esittelemään omaa tarjontaansa. Vierailijoille taas runsas näytteilleasettajajoukko antaa laajan ja kiinnostavan kuvan maamme matkailutarjonnasta.

  Toisena teemana lehdessä ovat Kesätapahtumat ja kesäteatterit. Eripuolilla Suomea järjestetään kesän mittaan tasokkaita tapahtumia. Tällä kertaa lehdessä ovat esillä Iitin, Kuhmon ja Korsholman musiikkifestivaalit. Myös kesäteatterit kuuluvat oleellisesti Suomen kesään. Odotan mielenkiinnolla mm. Rauman kesäteatterissa kantaesitettävää musiikkinäytelmää, joka kertoo Juha ”Junnu” Vainion elämästä.

Aurinkoista kevättä toivottaen Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »