Nro 2-2018
Luokittelu: Savo ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kyyhkylän Kartano, Mikkeli, Etelä-Savo, sotainvalidit, matkailu, kartanoromantiikka, hotelli, kokous, aktiviteetit, historiakierrokset

Kotimaan Matkailumessut Tampereella 20.-22.4.2018


Kyyhkylän Kastano kunnostettiin matkailukäyttöön vuonna 2005. Kuva: Kyyhkylän Kartano

Kyyhkylän Kartano 
nostaa kokouspäivän 
uusiin ulottuvuuksiin

Mikkelissä sijaitsevan Kyyhkylän Kartanon tarina kuljettaa 1630-luvulle, keskelle kauneinta eteläsavolaista harjumaisemaa, missä kaksi hevoskaupoilla vaurastunutta tilaa yhdistyi kartanoksi.


  Seudun kirjavaa historiaa ilmentävät niin rautakautinen muinaiskalmisto kuin vuoden 1789 voitokkaasta Porrassalmen taistelusta kertova muistomerkki. Vuonna 1927, kun vapaussodasta oli kulunut kymmenen vuotta, Kyyhkylästä tuli Suomen ensimmäinen sotainvalidien kuntoutuskeskus. Tulevana kesänä kartanoon ja sen eri vaiheisiin pääsee tutustumaan maksuttomilla historiakierroksilla, joita järjestetään Kyyhkylässä maanantaisin ja perjantaisin koko heinäkuun ajan.

Majoitusta moneen makuun

  Ympärivuotisesti majoitus-, kokous- ja juhlakäytössä palveleva Kyyhkylän Kartano kunnostettiin matkailukäyttöön vuonna 2005. Uudistuksesta huolimatta 1800-luvulla valmistunut päärakennus huokuu koristeellista kartanoromantiikkaa. Yläkerran kauniit makuuhuoneet, tunnelmalliset kabinetit ja upea juhlasali tarjoavat ainutlaatuiset puitteet niin kokouksiin, seminaareihin, syntymäpäiviin, hääjuhliin kuin sukukokouksiinkin.


Kyyhkylän Kartano tarjoaa upeat puitteet myös syntymäpäiviin, hääjuhliin ja sukukokouksiin. Kuva: Kyyhkylän Kartano
  Vuonna 2011 kartanon pihapiiriin valmistui moderni hotellirakennus, joka kartanon syntyhistoriaa kunnioittaen sai nimekseen Hotelli Rustholli. Kartanorakennuksen huoneet huomioiden Kyyhkylässä majoittuu kerrallaan noin sata vierasta.

Muuta kokouspäivä minilomaksi

  Saimaan rannalla lepäilevän Kyyhkylän miljöö on ainoa laatuaan, mutta se, missä kartanohotelli todella erottuu edukseen, on monipuolinen palvelutarjonta. 


Kyyhkylän Kartano sijaitsee Saimaan rannalla, kuvassa rantakahvila Rantakyyhky. Kuva: Kyyhkylän Kastano
  Nykyisin erillisessä rakennuksessaan toimivan kuntoutuskeskuksen ammattitaitoisen henkilökunnan ansiosta voidaan kokous- tai työhyvinvointipäivän ohjelmaan yhdistää asiantuntijaluentoja, ravintoneuvontaa tai ohjattuja liikuntatunteja.


Ohjattu liikuntatuokio kokouksen lomassa virkistää mukavasti. Kuva: Kyyhkylän Kartano
  – Valita voi vuodenajasta riippuen puistojoogaa, taijia, kahvakuulailua, kirkkovenesoutua, lumikenkäilyä… Seikkailumielisille vieraille on omiaan heittäytymistä vaativa Amazing reissu -tiimikisailu, jossa parhaat palkitaan, vinkkaa liiketoimintapäällikkö Elina Pettinen.


Kyyhkylän Kartanossa kokouspäiväkin voi olla miniloma. Kuva: Kyyhkylän Kartano
  Historiakierroksia järjestetään tilauksesta myös ryhmille. Metsäkävely, laavuretki tai rentoutustunti tarjoaa kaivatun hengähdystauon kokouspäivän keskelle. Pihapiiristä löytyy lisäksi minigolf, kaksi tenniskenttää sekä rantasauna paljuineen ja rantakahviloineen, jotka tarjoavat täydellisen päätöksen ohjelmantäyteiselle päivälle.http://www.kyyhkyla.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »