Nro 2-2018
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomen Kesäteatteri, Heikki Paavilainen, Olli Herman, Valkeakoski, Pälkäne, Apianniemen kesäteatteri, Sappeen kesäteatteri, Jari Sillanpää, Rakkaudella merkitty, Topi Sorsakoski, On kesäyö

Kesäteatterit


Jari Sillanpää on itsekin osallistunut niin käsikirjoituksen työstämiseen kuin esiintyjien sparraukseen. Kuva: Suomen Kesäteatteri

Suomen rakastetuin tangokuningas saa oman musikaalin

Suomen Kesäteatteri tunnetaan suurten tunteiden sekä syvältä koskettavien roolisuoritusten täyttämistä elämäntarinoista.


  Käsikirjoittaja-ohjaaja Heikki Paavilainen lunastaa lupaukset myös tulevana kesänä. Valkeakosken Apianniemen kesäteatterissa kantaesityksensä saa Jari Sillanpään elämästä kertova musikaali Rakkaudella merkitty. Sappeen kesäteatterissa seurataan Vaasassa ennätyksiä rikkonutta, Topi Sorsakosken elämään ja uraan sukeltavaa musikaalia On kesäyö.


Topi Sorsakosken saappaisiin Sappeen kesäteatterissa astuu tunteella tulkitseva Ilkka Koivula. Kuva: Suomen Kesäteatteri

Rokkikukon roolinvaihto

  Valkeakoskella teatteridebyyttinsä tekee maailmallakin nimeä niittäneen Reckless Love -glamrockyhtyeen keulahahmona tunnettu Olli Herman, joka esittää musikaalissa Sillanpään ihastuksen kohdetta. Keikkalavojen haltuun ottaminen on karismaattiselle rokkarille tuttua, mutta musikaalirooli tarkoittaa harppausta omalta mukavuusalueelta.

  – Jännityksellä odotan, mitä kesä tuo tullessaan. Tykkään astua ulos boksistani – pirun epämukavaahan se aluksi on, mutta kehitys on väistämätöntä, Herman toteaa.


Nuori (Martti Manninen), aito ja varttuneempi Jari Sillanpää (Jari Ahola). Kuva: Suomen Kesäteatteri
  Nuoren Jarin roolissa nähdään Martti Manninen, jonka valintoja varttuneempana Sillanpäänä arvostelee parin vuoden takaista Kirka-musikaalia tähdittänyt Jari Ahola. Rakastetun tangokuninkaan elämän tärkeimpiä naishahmoja esittävät Ushma Karnani, Heidi Kirves ja Petra Ahola.

Luvassa ikimuistoinen musikaalikesä

  Käsikirjoituksen työstämiseen ja esiintyjien sparraukseen osallistuvaan Sillanpäähän Herman tutustui jo vuosia sitten.

  – Olen etuoikeutettu, kun saan kutsua Jaria ystäväkseni ja esittää hänen kappaleitaan. Jari on mahtava persoona ja Suomen menestyneimpiä artisteja kautta aikojen – hän jos joku ansaitsee oman musikaalinsa.

  Käsikirjoitusta hiotaan toukokuulle, jolloin tiivis treenijakso alkaa. Herman kertoo valmistautuvansa koitokseen välttämällä ennakko-odotuksia viimeiseen asti.

  – Muusikon ura on opettanut kantapään kautta, kuinka vaikeaa väärin opituista tavoista on totuttautua pois. Teatterilavoilla tuskin pääsee rokkitähden reteessä roolissa leveilemään, joten annan Paavilaisen ohjata ja ammennan oppeja kokeneilta vastanäyttelijöiltä.


Apianniemen kesäteatteri sijaitsee upealla paikalla. Kuva: Suomen Kesäteatteri
  Rakkaudella merkitty saa ensi-iltansa Apianniemessä 14. kesäkuuta, ja näytökset jatkuvat 11. elokuuta asti.


On kesäyö -musikaalin työryhmä. Kuva: Suomen Kesäteatteri
  Sappeen kesäteatterissa Topi Sorsakosken kulkurinsaappaisiin astuu tunteella tulkitseva Ilkka Koivula. Olavi Virtana nähdään Jani Koskinen ja naispääosissa Susanna Laine ja Mira Luoti. On kesäyö hurmaa herkillä hetkillä, hurtilla huumorilla ja tunnetuilla ikivihreillä 2.7.–19.8.2018.

http://www.suomenkesateatteri.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »