Nro 2-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Nopperlan tila, Uusikaupunki, Lokalahti, Karjurock, Natural High Healing Festival, Nopperlan Antiikkimarkkinat, Antiikki-Taide Klaara, Nopperlan Kotieläinpiha, Narvilinna, kartano, Tallivintti, Juhlanavetta

Kesätapahtumat


Suomirockin legendoja on nähty ja nähdään ensi kesänäkin Karjurockissa. Kuva: Elmeri Elo

Suomen menevimmällä maatilalla karjutaan taas heinäkuussa

Uudenkaupungin Lokalahden maalaismaisemissa kuullaan 19.–21.7.2018 kova kattaus ysäritähtiä ja suomirockin legendoja. Karjurockin kotina tunnettu Nopperlan tila muuntautuu niin tapahtuma-areenaksi kuin tunnelmalliseksi juhla- ja kokouskohteeksi.


  Maailman kovimmaksi maalaisfestariksi profiloitunut Karjurock porskuttaa takuuvarmalla retro-otteella. Festivaalijärjestelyt ovat jo kovassa vauhdissa ja esiintyjäkaartikin muutamaa vahvistusta vaille valmiina. Toimitusjohtaja Robert Sainio haluaa tarjota festivaalikansalle sitä, mitä kansa kaipaa.

  – Popedan, Neljän Ruusun ja Klamydian kaltaisia suomirockin sanansaattajia toivotaan vuosi toisensa jälkeen, Sainio kertoo.


Tänä kesänä Karjurockissa esiintyy mm. julkaisutauolta palannut Juha Tapio. Kuva: Antti Jussi Savolainen
  Karjurockin lavoille kapuavat monien muiden suomalaisnimien muassa myös julkaisutauolta palannut Juha Tapio, Egotrippi, Mira Luoti, Petri Nygård ja Agents.

Ysäribuumi ja yllätykset jatkuvat

  Kolmipäiväinen maalaisfestari alkaa perinteisesti torstain perhepäivällä, jossa pikkuväkeä viihdyttävät Ti-Ti Nalle ja tivoli pomppulinnoineen. Varttuneempaa väkeä jutuillaan hauskuuttaa Aku Hirviniemi.

  Perinteistä pidetään kiinni, mutta Karjurock ei pelkää uudistua. Tulevana kesänä Nopperlaan rakennetaan Turku Rock Academyn nousevia tähtiä varten suunniteltu uusi ohjelma-alue telttoineen ja baareineen. Niitylle nousee noin 2 000 neliön jättiteltta, jossa raikaa kesän kovimmat ysäribileet.


Nopperlan tila on omiaan isommillekin tapahtumille. Kuva: Nopperlan tila
  Waldo’s Peoplen ja saksalaisen eurodanceyhtye E-roticin rinnalle kapuaa todellinen yllätysnimi. Lauantaina 90’s jättiteltan ottaa haltuunsa oman aikakautensa ihme, The Ketchup Songilla diskokansan 2000-luvun alussa villiinnyttänyt espanjalaisyhtye Las Ketchup.

  – Tuomme harvakseltaan keikkailevan Las Ketchup -sisarusparven Suomeen 15 vuoden tauon jälkeen. Juhlakansa odottaa meiltä yllätyksiä, joihin valtavirtafestarit eivät rohkene tarttua – ja mehän tarjoamme sitä, mitä kansa tahtoo, Sainio julistaa.

  Uutta Karjurockissa on myös festarialueen ulkopuolella sijaitseva Navetta-yökerho, jossa juhlitaan niin etko- kuin jatkobileitä oman housebändin tahdissa.

Maatila, joka muuntautuu moneksi

  Kuten 15 000 festivaalivieraan Karjurock todistaa, Nopperlan tila on omiaan isoillekin tapahtumille. Jo useampana vuonna Nopperlassa järjestetty Natural High Healing Festival yhdistää ihmisiä jälleen 5.–8. heinäkuuta. Päihteettömän festivaalin ohjelmassa on niin musiikkia, työpajoja, joogaa, rentoutumista kuin hyvinvointihoitojakin.


Nopperlan yläpiha. Kuva: Nopperlan tila
  Nopperlan Antiikkimarkkinat viettää 20-vuotisjuhlaansa 14.–15. heinäkuuta, jolloin Nopperlan oman antiikkikaupan Antiikki-Taide Klaaran tilat sekä pihateltat täyttyvät taas antiikki- ja vintagekauppiaiden aarteista ja näyttelyistä. Syksyn tullen jatkoa saa viime vuonna ensi kertaa järjestetty Oktoberfest.


Nopperlassa pääsee ihastelemaan muun muassa Highlander-karjaa. Kuva: Nopperlan tila
  Nopperlan Kotieläinpiha kesäkahviloineen pitää porttinsa avoinna kesäkaudella torstaista sunnuntaihin. Perinteisempien kanojen ja kanien lisäksi Nopperlassa pääsee ihastelemaan muun muassa Highlander-karjaa, biisoneita ja mahdollisesti jopa strutseja.


Juhlanavetassa on tunnelmaa. Kuva: Nopperlan tila
  Tunnelmalliset Narvilinna, Nopperlan kartano, Tallinvintti sekä viime vuonna valmistunut Juhlanavetta ovat tuttuun tapaan kokous- ja juhlavieraiden käytössä ympäri vuoden. Yhä useammin Lokalahden maalaisidylliin saavutaan viettämään myös tyky-päiviä, eikä ihme – vauhdikkaat aktiviteetit mönkijä- ja maastoautosafareista köysilaskeutumiseen ja värikuulasotaan ovat omiaan yhteishengen kohottamiseen. Ohjelmantäyteinen päivä on parasta päättää rantasaunan lempeisiin löylyihin.
Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »