Nro 3-2018
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Pohjois-Pohjanmaa, Siikajoki, luonto, retkeily, Ruokolahden lava, Raahentienoon Golf, ruokailu

Pohjois-Pohjanmaa


Siikajoella on paljon kuvauksellisia luontokohteita. Kuva: Siikajoen kunta

Siikajoella luonto on läsnä kaikkialla

Perämeri ja kuntaa halkova Siikajoki luovat pieneen Siikajoen kuntaan yhteensä 180 kilometrin verran rantaviivaa. Siikajoen vivahteikas luonto on täynnä mahdollisuuksia harvinaisten lintujen bongauksesta boulderointiin.


  Postikorttimaisten maisemien Siikajoki on jäänyt historiankirjoihin salakuljettajien pirtureitistöstä sekä Venäjän ja Ruotsin välillä 210 vuotta sitten käydyistä Siikajoen ja Revonlahden taisteluista


Siikajoen taistelun muistomerkki. Kuva: Siikajoen kunta
  Sota-ajan tapahtumista muistuttavat kunnassa olevat muistomerkit, joista tunnetuin lienee Revonlahden kotiseututalon lähellä sijaitseva, Lauri Kallisen veistämä Vapauden liekki.

Omatoimisen luonnossa liikkujan taivas

  Tänä päivänä Siikajoella houkuttelee ennen kaikkea monipuolinen luonto, missä voi tavata monia Suomessa harvinaisia eläin- ja lintulajeja. Yksi niistä on todellinen lintubongarin unelma, Suomessa äärimmäisen harvoin tavattu arosuohaukka.


Tauvon merimaisemaa. Kuva: Siikajoen kunta
  – Tauvon ja Varessäikän rannat sekä Natura 2000 -alueisiin kuuluvat suoalueet ovat otollisia kohteita lintujen tarkkailuun, Siikajoen kunnan kehityspäällikkö Arja Lappalainen vinkkaa.

  Maastopyöräilyn ystäville Lappalainen suosittelee tutustumista yli 80 kilometrin mittaiseen Joutsenreittiin, joka kulkee Siikajoenkylän, Lumijoen ja Limingan kautta. Luontoretkiä voi tehdä myös meloen, geokätköillen tai kiipeillen, sillä Luohualla piilevä Karhuviian kivi on Suomen suurimpia siirtolohkareita ja 42 kiipeilyreitillään yksi Suomen parhaista boulderkivistä.

  – Luonnossa voi liikkua myös ratsain. Siikajoella on useita hevostalleja, joista Spirit of Curlies -talli järjestää talutusratsastusretkiä tunnelmallisen nuotion äärelle.

Jalalla koreasti Suomen parhaalla tanssilavalla

  Kesän tullen Siikajoki täyttyy lavatanssin ystävistä. Lajin harrastajat ovat kehuneet Ruokolahden lavaa koko Suomen parhaimmaksi.


Ruokolahden lava on yksi Suomen suosittuimmista tanssilavoista. Kuva: Siikajoen kunta
  – Tänäkin kesänä Ruokolahdessa tanssahdellaan tähtiesiintyjien tahtiin. Lavalle kapuavat niin Finlanders kuin tulevat tangokuninkaalliset, Lappalainen sanoo.


Vauhdin hurmaa Ruukin FK-radalla. Kuva: Ruukin FK-kerho
  Vauhdin hurmasta voi nauttia Ruukin FK-radalla. Rauhallisempi liikuntamuoto löytyy Raahentienoon Golfin kentiltä. Tilausravintolana myös golfkauden ulkopuolella toimiva Golfravintola Mulligan sekä historialliset Törmälän tila ja Pökkylän Punanen Tupa sisustusmyymälöineen ovat mainioita pysähdyspaikkoja matkailijaryhmille.


Variksenpelättimiä Ruukin puutarhamessuilla. Kuva: Siikajoen kunta
  – Eikä sovi unohtaa Siikajoen kesän vilkkaita tapahtumia, kuten Ruukin puutarhamessuja, Ruukin luomu- ja lähituotemarkkinoita sekä elokuista Luohuan Ryskypäivää, missä pääsee seuraamaan entisajan työnäytöksiä ja ihmettelemään vanhoja koneita sekä tietysti eläimiä.
http://www.siikajoki.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »