Nro 3-2018
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Museot, kirkot ;  Kesä ; 
Avainsanat: Pohjois-Pohjanmaa, Liminka, Vanhan Limingan kulttuurikesä, museoalue, Abraham Ojanperä

Pohjois-Pohjanmaa


Vanhan Limingan alueella sijaitsee mm. oopperalaulaja Abraham Ojanperän muistokoti Aappola. Kuva: Limingan kunta

Satoja syitä jättää sydämensä Liminkaan

Liminka yllättää monella tasolla. Dynaaminen kunta Pohjois-Pohjanmaalla, etelän ja pohjoisen rajamailla, tarjoaa tuhansittain mahdollisuuksia muistoihin ja satoja syitä tulla aina uudelleen.


  Liminka tunnetaan erityisesti ainutlaatuisesta lintuparatiisistaan, jonne lintujen kevätmuutto houkuttelee joka kevät lintuharrastajia ympäri maailmaa, mutta aktiivinen kunta sykkii elämää ja tapahtumia ympäri vuoden.

Vanhan Limingan kulttuurikesässä jokaiselle jotain

   Alkava kesä on Limingassa täynnä tapahtumia. Useiden tapahtumien keskipisteenä toimii Vanhan Limingan museoalue upeine kulttuurihistoriallisine puitteineen. Oopperalaulaja Abraham Ojanperän mukaan nimettyyn Abrahamin kulttuuripuistoon rakennettu katettu esiintymislava ja 500-paikkainen katsomo otetaan tänä kesänä käyttöön tositarkoituksella: luvassa on korkeatasoisia esityksiä kaikenikäisille katsojille.


Miina ja Manukin saapuvat retkelle Liminkaan. Kuva: Limingan kunta
  Lapsiperheitä hemmotellaan teatterilla: perheen pienimpiä ilahduttamaan lavalle nousevat huippusuositun Miina ja Manu -teatterin suloiset tamperelaiset kissasisarukset Sulo-enoineen. Miina ja Manu retkellä -esityksessä lauantaina 16.6. etsitään aarretta, joka johdattaa kissat mitä ihmeellisempiin seikkailuihin. 

  Nuorisolle kesä tarjoaa paikallista kulttuuria, kun lavalle nousee 8.6. liminkalaisen Teatteri Rytinän nuortenryhmä jännitysnäytelmällä Muistojen vangit. Se kertoo vangeista ja vankilan työntekijöistä, jotka mellakan sattuessa alkavat miettiä elämää syvemmin. Täysin paikallisin voimin toteutettu näytelmä soveltuu sekä nuorille että aikuisille katsojille. Nuorisolle suunnattu on myös jo neljättä kertaa järjestettävä Rantalakeusfestivaali, jossa 3.8. lavalle nousee myös liminkalaisia bändejä.

  Aikuisille Vanhan Limingan kulttuurikesä tarjoaa esityksiä eri tyylisuunnista. Salosta vierailulle tuleva Teatteri Provinssin Varrella virran -musikaali kertaa supersuositun Kirkan elämää ja uraa unohtumattomien laulujen siivittämänä peräti kahtena iltana elokuussa. Toisenlaisia elämyksiä tarjoaa suoraan Italiasta Liminkaan 5.8. saapuva, ensimmäisen kerran jo 1700-luvulla esitetty ooppera La Serva Padrona. Vuosisatoja vanhan italialaisen tarinan käänteet liminkalaisen museoalueen piha-alueella muistuttavat konkreettisesti siitä, että rakkaus ja siihen liittyvät tunteet ovat hyvin yleismaailmallinen ilmiö. 


Tänä kesänä Vanhan Limingan museoalueen Abrahamin kulttuuripuistossa on luvassa myös oopperaa. Kuva: Limingan kunta
  Huumoria elokuun pimeneviin iltoihin tarjoaa Vanhan Limingan Suuri Stand up -ilta, joka tuo lavalle sekä suomalaisen stand upin kärkinimiä että nousevaa polvea. Heli Sutela, Iikka Kivi, Ursula Herlin ja Ville Valtanen laittavat katsojien poski- ja vatsalihakset töihin, kun hurtti huumori raikuu Limingan elokuisessa illassa.

Katso kaikki tapahtumat: 

http://visitliminka.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »