Nro 4-2018
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Etelä-Karjala, Lappeenranta, Wolkoff, ravintola

Etelä-Karjala


Ravintola Wolkoff sijaitsee Wolkoffin talomuseota vastapäätä, mukulakivien peittämällä sisäpihalla. Kuva: Ravintola Wolkoff

Ravintola Wolkoff tarjoilee käsintehtyä ruokaa suurella sydämellä

Lappeenrannan ytimessä sijaitseva Ravintola Wolkoff juhli heinäkuussa 20-vuotista taivaltaan. Laadukas ruoka on ollut ravintolalle avainasia alkutaipaleelta lähtien. Siitä osoituksena on jo vuonna 2000 ravintolalle myönnetty Rôtisseurs-kilpi.  


  Kun astuu kesäisenä päivänä pois Lappeenrannan keskustan hälinästä yli sata vuotta vanhojen talojen ympäröimälle ja mukulakivien peittämälle sisäpihalle, voi melkein tuntea hypänneensä ajassa taaksepäin. Sisäpihaa reunustavassa päärakennuksessa sijaitsee venäläisen Wolkoffin suvun jäseniä neljän sukupolven ajan palvellut Wolkoffin talomuseo. Pihan toisella puolella olevasta rakennuksesta puolestaan löytyy Ravintola Wolkoff, jota pyörittävät Karo Sintonen ja Sirja Pasanen


Karo Sintonen ja Sirja Pasanen ovat pyörittäneet Ravintola Wolkoffia vuodesta 2017. Kuva: Ravintola Wolkoff
  – Karon vanhemmat Kari ja Rauni Sintonen perustivat Wolkoffin vuonna 1998. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2017, jolloin me aloitimme Karon kanssa ravintolan yrittäjinä, Pasanen kertoo. 

Kilpi kertoo laadusta

  Ravintola Wolkoffissa on panostettu maukkaaseen ruokaan koko sen historian ajan. Laadukkaasta ruoasta ja myös erinomaisesta palvelusta kertoo se, että monet vakioasiakkaat saapuvat yhä uudestaan ja uudestaan syömään esimerkiksi suuressa suosiossa olevia muikkuja.   Korkean laadun takuun antaa myös Rôtisseurs-kilpi, joka on pysynyt Wolkoffin hallussa aina vuodesta 2000 asti. Paistinkääntäjät ry:n myöntämä kilpi on merkittävä tunnustus ravintoloille ruoka- ja palvelutuotteen laadusta. 

Hyvä tulee läheltä

  Pasanen uskoo laatuun vaikuttavan ennen kaikkea sen, että kaikki tehdään alusta alkaen käsityönä. Suuressa roolissa on myös lähiruoka, sillä paikallisten toimijoiden tarjontaa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan.  

  – Yhteistyökumppaneinamme on muun muassa paikallisia toimittajia, joilta hankimme esimerkiksi sieniä ja marjoja ravintolaan. Illallislistaltamme löytyy myös paikallisen Kuorttisen luomukanalan kananmunia, ja kesäaikaan saamme muikkuja Saimaan Kyläniemestä, Pasanen luettelee.  

Paikallisen panimon tuotteita

  Ravintola Wolkoff ei ole pelkästään hyvän ruoan ystävän paikka, vaan myös laadukkaita viinejä arvostavat löytävät sieltä etsimänsä. Rakennuksen kivijalassa nimittäin sijaitsee Wolkoffin Viini- & Olutkellari. Viinit ja oluet on valittu pääasiassa pienten tuottajien valikoimista, ja listalta löytyy muun muassa paikallisen Panimoyhtiö Tujun tuotteita.   Ravintolan kotisivujen tapahtumalistalta voivat kävijät poimia mieleisiään tärppejä niin hyvän ruoan kuin juomankin parissa. 

  – Todella suosituiksi ovat nousseet muun muassa Bliniviikot, jotka järjestetään jälleen tammi-helmikuussa.  Silloin blinejä voi syödä niin paljon kuin jaksaa, Pasanen vinkkaa. 

http://www.wolkoff.fi

Tekstin kirjoittiElina Lammela


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »