Nro 4-2018
Luokittelu: Pohjois-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjois-Karjala, Kitee, Maijan Juhla- ja Pitopalvelu, Maija Timonen

Pohjois-Karjala


Kiteellä sijaitsevan Maijan Juhla- ja Pitopalvelun suussa sulavat luomukset vievät kielen mennessään. Kuva: Maijan Juhla- ja Pitopalvelu

Makumatkalle
Pohjois-Karjalaan

Karelia à la carte -verkoston jäsenyritykset vaalivat karjalaisia makuja ja perinteitä ja tuovat niitä tunnetuksi myös Pohjois-Karjalan ulkopuolelle.


  Paikallisuuden ja perinteiden nimeen vannoo myös kiteeläinen Maijan Juhla- ja Pitopalvelu, jonka suussa sulavat luomukset kielivät raaka-aineiden tuoreudesta ja laadusta.

“Tämän lähempää ei ruoka voi tulla”

  Pitopalveluyrittäjä Maija Timonen iloitsee onnellisesta asemastaan paitsi tuottavien lähimetsien myös lähituottajien ympäröimänä.


Maija Timonen on saanut tunnustusta maittavista ruuistaan. Kuva: Maijan Juhla- ja Pitopalvelu
  – Mikä ei kasva omassa puutarhassa, löytyy naapurista, hän toteaa.


Maijan pöytä on myös ilo silmälle! Kuva: Maijan Juhla- ja Pitopalvelu
  Ja totta se on. Tien toisella puolella kukoistavat mansikka-, vadelma- ja mustaherukkaviljelmät, naapuritilalla kurkut ja kurpitsat. Karjalaisen pitopöydän lihat saadaan lähialueen karja- ja eläintiloilta, ja kalat tulevat Timosen keittiöön suoraan rannasta. Jos itse ei ehditä sienimetsälle, tuovat paikalliset metsämiehet kantarellit tullessaan.

  – Vastineeksi he vievät ylimääräiset omenat mukanaan metsien asukkaille. Tämä on vaihdantataloutta parhaimmillaan.

Makuja luonnon kalenterin mukaan

  Vuonna 1929 valmistunut koulurakennus tarjoaa tunnelmalliset tilat elämän kirjon joka juhlaan mutta myös arkisempaan ryhmäruokailuun. Karjalaisuus näkyy ja maistuu menuissa, joita hienosäädetään asiakkaan toiveiden mukaan. Karjalanpaisti, muikkurullat, savusiika, lampaanpalvi, metsäsienisalaatit ja laatikot valmistuvat perinteisin menetelmin, oikeaoppisia karjalanpiirakoita unohtamatta.


Maijan käsissä valmistuvat myös herkulliset leivonnaiset. Kuva: Maijan Juhla- ja Pitopalvelu
  Uusia makuelämyksiäkin kehitellään aina sesongin mukaan.

  – Pyrimme aina käyttämään sitä, mitä luonto meille kulloinkin tarjoaa, Timonen täydentää.

Asiakaspalvelua täydellä sydämellä

  Karjalaisiin perinteisiin kuuluu makuelämysten lisäksi vieraanvaraisuus. Maijan Juhla- ja Pitopalvelussa se näkyy sydämellisinä kohtaamisina vieraiden kanssa – lämminhenkisenä tervetulotoivotuksena ja ystävällisinä kontakteina ruokailun lomassa.

  – Vaikka ruoka tarjoiltaisiin noutopöydästä, meillä juomat kaadetaan henkilökohtaisesti pöydän ääressä, Timonen tarkentaa.


Vanhassa koulurakennuksessa  on tunnelmalliset tilat jopa 125 henkilölle. Kuva: Maijan Juhla- ja Pitopalvelu
  Kiteeläinen talovanhus huokuu yhä kouluajan henkeä, ja yläkerran kodinomaiseksi sisustetut majoitushuoneet palvelevat matkailijoita ympäri vuoden. Karjalaisesta vieraanvaraisuudesta kielii myös emännän aito halu kertoa lähiseudun helmistä. Timonen rohkaisee tutustumaan paikallisiin kohteisiin ja vierailemaan myös naapuriyritysten luona.

  – Autamme ja opastamme auliisti kaikissa kysymyksissä. Kun vieraiden on hyvä olla, meidänkin on hyvä olla.

http://www.maijapalvelee.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »