Nro 4-2018
Luokittelu: Pohjois-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjois-Karjala, Outokumpu, Joensuu, Hotelli-Ravintola Niittyranta, Malmin Majatalo

Pohjois-Karjala


Vuonna 2015 valmistuneen Hotelli-Ravintola Niittyrannan kiviseinät ovat peruja paikalla olleesta 200 vuotta vanhasta kivinavetasta. Kuva: Hotelli Niittyranta

Hotelli-Ravintola Niittyrannan ja Malmin Majatalon seinät kertovat vanhoja tarinoita

Hotelli-Ravintola Niittyranta Joensuussa ja Malmin Majatalo Outokummussa ovat uusia ulkomuodoltaan, mutta molempien matkassa kulkee myös muistoja paikan historiasta.


  Uudet seinät voivat kätkeä alleen monia tarinoita menneiltä ajoilta. Elisa Rantanen toimii hotelliyrittäjänä niin Joensuussa sijaitsevassa Hotelli-Ravintola Niittyrannassa kuin Outokummussa toimivassa Malmin Majatalossakin. Molemmat majoituskohteet ovat valmistuneet lähivuosina, mutta pala paikan historiaa on säilynyt uudistusten mukanakin. 


Malmin Majatalo on osa vanhaa kaivosmiljöötä. Kuva: Malmin Majatalo
  Vuonna 2015 valmistuneet Niittyrannan ravintolan kiviseinät ovat 200 vuotta vanhan navetan seinät. Malmin Majatalo sen sijaan on edelleen osa vanhaa kaivosmiljöötä. 

Omatoimimatkaajalle kaivoksen kupeessa

  Malmin Majatalo tarjoaa rauhaisien unien lisäksi vanhan kaivosalueen tunnelmaa. 

  – Majatalo sijaitsee vastapäätä vanhaa Outokummun kaivosta, ja sen vuonna 2017 valmistuneet tilat sijaitsevat vanhan yläsaunan siivessä, Rantanen taustoittaa. 


Malmin Majatalon uusissa tiloissa on kymmenen huonetta. Kuva: Malmin Majatalo
  Uusissa tiloissa on kymmenen huonetta, jotka palvelevat edullista ja pitkäaikaisempaa majoitusta etsiviä. Majatalosta löytyy lisäksi yleiset keittiö- ja saunatilat. 

  Paikka tarjoaa myös hiukan erilaisemman ympäristön viettää häitä tai syntymäpäiviä, sillä majatalon yläkertaan on rakennettu 100 hengen juhlatila. 

Rauhaa Pyhäselän maisemissa 

  Vanhan kivinavetan paikalle rakennettu Niittyranta on luonnonläheinen kohde sekä perheille että muille matkailijoille. 22 hotellihuoneen ja tilavan ravintolan lisäksi hotellista löytyvät rantasaunat ja poreamme. 


Hotelli Niittyranta sijaitsee Pyhäselän rannalla, ja sen laituriin voi rantautua isommallakin veneellä. Kuva: Hotelli Niittyranta
  Pyhäselän rannalla sijaitsevaan hotelliin voi saapua myös vesitse. Niittyrannan laituriin rantautuminen onnistuu isommallakin veneellä. Vesille pääsee myös ilman venettä, sillä hotellin yhteistyökumppani järjestää säävarauksella retkiä järvelle. Matkailija voi lähteä vaikkapa katsastamaan, millaisena Pyhäselkä avautuu aamuyön tunteina. 


Niittyrannan tilava ravintola on upea juhlapaikka. Kuva: Hotelli Niittyranta
  Juhlapaikkanakin toimivassa Niittyrannassa riittää tapahtumia pitkin vuotta, perinteisiä juhannus- ja uudenvuodenjuhlia unohtamatta. Rantanen vinkkaa kaikkia naisia suuntamaan toukokuussa Niittyrantaan, sillä silloin järjestetään suuri naistentapahtuma Lady’s day out
Tekstin kirjoittiElina Lammela


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »