Nro 5-2018
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: Päätoimittajalta, pääkirjoitus, Ahti Oksman
Uskomatonta mutta totta – kädessäsi on lehtemme 50. numero! Kymmenen vuoden ajan olemme toimittaneet ja julkaisseet lehteä, joka syntyi suuren laman koetellessa maatamme. 


  Kun aikanaan lehteä suunnitellessamme kyselin matkailualan vaikuttajien mielipiteitä pelkästään kotimaanmatkailuun erikoistuvasta lehdestä, eivät vastaukset olleet kovinkaan rohkaisevia. Esteiksi menestymiselle lueteltiin pienen maan pienet matkailualan yritykset, pienet markkinointibudjetit sekä lyhyet matkailusesongit. Kaikesta huolimatta meillä tekijöillä oli visio, johon uskoimme. Päätimme yrittää.

  Kuluneen kymmenen vuoden aikana jokainen lehti on ollut erilainen, samoin haasteet lehteä tehtäessä. Esiteltävien alueiden kesken on ollut nähtävissä hyvinkin erilaista suhtautumista kotimaanmatkailuun. Taloudellisen taantuman aikana markkinointiin suunnattiin varoja aina vain vähemmän. Lehden myyntiin on ollut vaikuttamassa myös suuri media-alan murros, kun sähköiset viestintäratkaisut ja sosiaalinen media on vallannut alaa. Kaikesta on kuitenkin selvitty, ja kotimaanmatkailu on jälleen nosteessa. 

  Lehtemme olemassaolon aikana olemme jatkuvasti pyrkineet kehittämään toimintaamme niin, että asiakkaamme saisivat mukanaolostaan mahdollisimman laajan ja pitkäkestoisen näkyvyyden. Sen vuoksi painetussa ja verkkolehdessä olevat toimitukselliset artikkelit taitetaan vielä erikseen lehden verkkosivujen juttuarkistoon, josta ne on helposti jaettavissa eri sosiaalisen median kanavilla. Näin tarjottu lisähyöty on kiinni ainoastaan asiakkaan omasta aktiivisuudesta.

  Elämme erittäin epävarmassa maailmanajassa, jossa kukaan ei tiedä varmasti, mitä huominen tuo tullessaan. Jatkamme kuitenkin palvelujemme kehittämistä entistä paremmaksi.  

  Lopuksi haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme näistä kymmenestä vuodesta. Aivan erityisesti haluan kiittää ensiluokkaista toimittajakuntaamme, joka kovankin paineen alla pystyy tuottamaan laadukkaita artikkeleita lukijakuntamme iloksi ja hyödyksi. 

  Hyvää syksyn jatkoa ja rauhallista joulun aikaa!Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »