Nro 5-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Satakunta, Eurajoki, Luvia, Kaljaasi Ihana, yleisöristeily, tilausristeily, Villa Poseidon, Nirvo

Satakunta


Kaljaasi Ihanalla matkustajat saavat kokea merituulen tuoksuisen elämyksen, joka koskettaa jokaista aistia. Kuva: Kaljaasi Ihana

Kaljaasi Ihanan purjehduksilla uusia tuulia

Suomalainen puulaivojen rakennusperinne on kaikkea muuta kuin kuollut. Luvialaisten taidonnäyte, noin 43 000 talkootyötunnin tuloksena syntynyt Kaljaasi Ihana, on siitä täydellinen todiste.


  Luvian saariston lisäksi muun muassa Merikarvialla, Raumalla, Turussa ja Helsingissä purjehtivalla Ihanalla matkustajat saavat kokea merituulen tuoksuisen elämyksen, joka koskettaa jokaista aistia. Oli tuulta tai ei, joka purjehduksella koneet sammuvat ja halukkaat pääsevät osallistumaan purjeiden nostoon ja laskuun. 


Tähystystehtävät odottavat uskailiaimpia kajaasin yli 23-metrisessä mastossa. Kuva: Kaljaasi Ihana
  Uskaliaimmat voivat viettää oman hetkensä aluksen kipparina tai kavuta tähystystehtäviin kaljaasin yli 23-metriseen mastoon.

Hui, matkustajat yli laidan!

  Yleisöristeilyjen lisäksi myös tilauksesta purjehtivan Ihanan alkava kausi tuo mukanaan uusia, uskaliaita elämyksiä. Markkinointipäällikkö Suvi Taitonen ei halua paljastaa vielä liikoja, mutta lipsauttaa esimerkkinä ryhmille järjestettävän pelastautumisharjoituksen.


Nautinnollinen lukuhetki merituulen syleilyssä. Kuva: Kaljaasi Ihana
  – Tulevana kesänä Ihanalta siis lentelee kirjaimellisesti matkustajia yli laidan, Taitonen naurahtaa.

  – Asiantuntevassa ohjauksessa tapahtuva pelastautumisharjoitus on hauska lisä vaikkapa yritysten tiimi- tai tyhy-päiville ja miksei myös Ihanalla järjestettävien sukutapaamisten tai syntymäpäiväjuhlien ohjelmanumeroksi.

  Tilausristeilyillä voidaan purjehtia entiselle merivartioasemalle, Villa Poseidoniin, missä iltaa pääsee viettämään illallisen ja saunomisen merkeissä. Retkeä voi jatkaa yli yön, sillä Villa Poseidonin majoitustilojen lisäksi myös kaljaasin kajuutassa on petipaikat 20 yöpyjälle.

Uusi retkikohde Luvian saaristossa

  Ihanan 21.5.2019 alkavan purjehduskauden teemaristeilyjä suunnitellaan jo tarmokkaasti. Metsähallitus-yhteistyön myötä Selkämeren kansallispuistoon kuuluvalle Nirvon saarelle valmistui hiljattain uusi retkisatama, nuotiopaikka ja luontopolut, mikä on tuonut Ihanan ohjelmistoon uusia ulottuvuuksia.

  – Luonnontilainen Nirvo on kasvillisuudeltaan kuin Selkämeren rannikko pienoiskoossa. Luontoretkien lisäksi tavoitteena on tulevana kesänä järjestää Nirvoon saaristolaiskirkkopurjehdus yhteistyössä Eurajoen seurakunnan kanssa, Taitonen kertoo.

  – Myös hauskat lasten merirosvopurjehdukset palaavat ohjelmistoon, hän lupaa.


Risteilyn aikana halukkaat pääsevät osallistumaan purjeiden nostoon ja laskuun. Kuva: Kaljaasi Ihana
  Perinteisten yleisöpurjehdusten hintaan sisältyy risteilystä riippuen joko kahvitus tai keittolounas. Sunnuntaisten saaristolaispurjehdusten merellisiä herkkuja notkuva noutopöytä katetaan Ihanan ystävien iloksi myös ensi kesänä. Tilauspurjehduksille tarjoilut räätälöidään aina asiakkaan toiveiden mukaan.

http://www.ihana.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »