Nro 5-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Satakunta, Huittinen, Mattilan Marjatila, Tarja Matomäki

SatakuntaAitoja makuja 
Mattilan Marjatilalta

Huittisissa Mattilan Marjatilalla löytyvät herkulliset marjat niin tuoreina kuin pakasteinakin. Tilan omista mansikoista valmistuu myös viinejä niin makeina, kuivina kuin kuplivanakin. 


  Mansikoita, mansikoita! Huittisista Karhiniemen kylästä löytyy todellinen marjasuiden paratiisi. Mattilan Marjatilalla viljellään seitsemäntoista hehtaarin alueella huolella valittuja mansikkalajikkeita. Lisäksi tiluksilla kasvaa vadelmaa, perunaa ja hernettä. Tilan herkkuja saa sesonkiaikaan tuoreina nautittavaksi ja syksyn saapuessa pakasteesta poimittuina.  

Hullun hyvälaatuista Huittisista

  Tila on paikan yrittäjänä toimivan Tarja Matomäen synnyinpaikka. Marjatilaksi kotipaikka muuntui mansikkatilalta lähtöisin olevan avopuolison myötä. Vuonna 2003 sukupolvenvaihdoksen jälkeen Matomäki puolisoineen aloitti viljelemään mansikkaa puolen hehtaarin alueella. 


Rumba-mansikoita. Kuva: Mattilan Marjatila
  Vuosien saatossa kysyntä on kasvanut, pariskunta siirtynyt kokopäiväiseksi yrittäjäksi pois palkkatöistä ja tilan tuote- ja palveluvalikoima kasvanut huimasti. Tilalla on muun muassa panostettu uusiin viljelysmenetelmiin, jotka takaavat pitkän ja laadukkaan sadon. 


Mattilan Marjatilan viinejä. Kuva: Mattilan Marjatila
  – Koska ollaan Huittisissa ja hiukan hulluja, niin päätettiin ruveta kehittämään tilaa. Omaan elintarvikealan taustan, joten viinien valmistus tuntui luontevalta. Viinikurssin jälkeen vuonna 2012 aloimme valmistaa viinejä itse, Matomäki taustoittaa. 

Viinitasting hiisien parissa

  Laadukkaista marjoista valmistuu tilaviinejä niin itselle kuin tuliaiseksi. Valmistukseen käytetään oman maan mansikoita ja vadelmia. Suomalaiseen viinisuuhun sopivaa kuivakkuutta saadaan viineihin kotimaisten yhteistyötilojen herukoista. 


Tarja Matomäki toivottaa vierailijaryhmän tervetulleeksi. Kuva: Mattilan Marjatila
  Todelliset viinin ystävät voivat kerätä porukan ja saapua tilalle maistelemaan viinejä ja kuuntelemaan samalla vaikkapa tilan emännän tarinoita paikan historiasta tai Karhiniemen hiisistä. 

Kahvihetki tai koko päivä 

  Viinien valmistuksen myötä tilalle perustettiin mehuasema, jossa voi valmistaa omia kotitekoisia mehuja. Tilalla palvelee nykyisin myös kesäkahvila, jossa onnistuu heinäkuun ulkopuolella pienten tilaisuuksien tai kokouksien järjestäminen. Uutuutena tilalla on myös maalaiseksotiikkaa tarjoavat majoitustilat 16 hengelle. 


Mattilan Marjatilan kesäkahvila on avoinna heinäkuussa. Kuva: Visa Vehmanen
  Matomäki vinkkaa ryhmämatkailijoita tutustumaan paketteihin, joiden avulla haltuun voi ottaa päivän aikana monia alueen mielenkiintoisia kohteita. Tyky-päivään voi yhdistää vaikkapa kajakkiretken ja meloa Kokemäenjokea Mattilan Marjatilan laituriin jatkamaan kesäpäivää. 

http://www.mattilanmarjatila.fi

Tekstin kirjoittiElina Lammela


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »