Nro 5-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Satakunta, Huittinen, Wanha WPK, ravintola maalaispuoti

Satakunta


Ravintola Wanha WPK toimii hyvänä lounaspaikkana myös ohikulkumatkalaisille, ja lounasajan ulkopuolella voi nauttia vaikka kahvit. Kuva: Ravintola Wanha WPK

Ravintola Wanha WPK 
kotiruokaa ja kohtaamisia 

Huittisten WPK:n talolle on aikoinaan moni suunnannut ihka ensimmäisen kerran eläviin kuviin. Nyt talo kokoaa ihmiset nauttimaan lounaspöydän antimista. 


  Joka viikko saapuu Ravintola Wanhan WPK:n herkkupöytään asiakas, joka muistelee käyneensä talossa aiemmin, kylläkin elokuvissa. Samassa rakennuksessa toimikin aina 1960-luvulta vuoteen 2008 asti elokuvateatteri, mutta viimeiset kymmenen vuotta paikka on palvellut nälkäisiä vatsoja. 1800-luvun lopulla Huittisten keskustan tuntumaan valmistunutta taloa on vuokrattu vuosikymmenten saatossa VPK-toiminnan rinnalla moneen eri tarkoitukseen, ja se on koonnut ihmisiä yhteen niin arkena kuin juhlanakin. 

Muuntuu moneen tarkoitukseen

   Vuonna 2016 ravintolan puikkoihin hyppäsivät Anna ja Niko Rajaniemi. Vaikka Rajaniemet ostivat valmiin toiminnan ja markkinanimen, tekivät he paikasta silti oman näköisensä. Yrittäjäpari muun muassa rakensi ravintolan saliin helposti purettavissa olevat loosit ja sekä liikuteltavan väliseinän, jotka mahdollistavat monenlaisten tilaisuuksien järjestämisen jopa 130 hengelle. 


Ravintolassa on tilaa jopa 130 hengelle. Kuva: Ravintola Wanha WPK
  Samalla kun elokuvateatteri muutettiin ravintolaksi, paikka kävi läpi ison remontin. Talon ainutlaatuinen henki ja miljöö on kuitenkin säilynyt. Esimerkiksi katto, lattia sekä näyttämön verhot ovat alkuperäiset. 

Aitoa ja kotitekoista

  Ravintolan vetonaula on herkullinen ja monipuolinen kotiruokalounas, joka tehdään alusta asti itse paikallisia tuotteita hyödyntäen. 

  – Listalta löytyy aina kaksi lämmintä ruokaa ja keitto. Myös kaikki talon leivät leivotaan omassa keittiössä, Anna Rajaniemi kertoo. 


Juhlapöydän maistuvia salaatteja. Kuva: Ravintola Wanha WPK
  Joulun alla katetaan tarjolle todella kattava joulupöytä, jonka valmisteluissa talon periaatteista ei tingitä, edes laatikoiden kohdalla. Silloin tällöin ruokalistalla on myös paikallista erikoisuutta, kukonpoikaa, jota on mahdollista ostaa samoissa tiloissa toimivasta Ilonan Maalaispuodista.  

Helppo tulla ja herkutella 

  Maalaispuoti tarjoaa esimerkiksi ryhmille ruokailun ohessa hyvän piipahtamiskohteen. Sen valikoimista löytyy muun muassa lähiseudun tuotteita sekä maalaisromanttisia sisustustavaroita. 


Myös Ilonan Maalaispuoti toimii Wanhan WPK:n tilossa. Kuva: Ravintola Wanha WPK
  Vajaan kilometrin ajomatkan päässä päätieltä sijaitseva Wanha WPK toimii hyvänä pysähdyspaikkana myös ohikulkumatkalaisille, ja paikan päällä voi nauttia lounasajan ulkopuolella vaikka kahvit. Eikä parkkipaikoista tarvitse huolehtia, niitä riittää, vakuuttaa Anna Rajaniemi. 

http://www.wanhawpk.fi

Tekstin kirjoittiElina Lammela


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »