Nro 5-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Satakunta, Huittinen, Kuikon tila, Butiken på Landet, Ritva Palokangas

Satakunta


Huittisissa sijaitsevassa Butiken på Landet -liikkeessä on kauniisti esille laitettuja naisten ja miesten vaatteita sekä asusteita. Kuva: Pauliina Puputti

Butiken på Landet 
antoi hevostallille uuden elämän 

Ajattomia ja laadukkaita vaatteita arvostava saa kulumaan tovin jos toisenkin Kuikon tilalla Satakunnan Huittisissa


  Vanhaan hevostalliin astuessaan voi vierailijalta päästä huomaamatta pieni ihastuksen huokaus, varsinkin jos sattuu olemaan laadukkaiden ja ajattomien vaatteiden ystävä. Kuikon tilalla Huittisissa sijaitsevan Butiken på Landet -liikkeen entisöidyistä tiloista löytyy kauniisti esille laitettuja naisten ja miesten vaatteita sekä asusteita, joiden pariin on lupa uppoutua ajan kanssa. 


Vanhassa hevostallissa on liiketilaa noin 250 neliön verran, joten tutkailuun kannattaa varata aikaa. Kuva: Kuikon tila
  – Täällä ihmiset saavat rauhassa kierrellä ja tutustua tuotteisiin. Ajatuksenamme on tarjota huolella valittuja hyvälaatuisia ja ajattomia vaatteita kuluttajille henkilökohtaisen palvelun kera, yrittäjä Ritva Palokangas kertoo.  

Ei hevostilaa, vaan vaateliike

  Tilalla on pitkät perinteet Kuikon suvussa, ja vuonna 1990 Palokankaan puoliso Kalle Kuiko lunasti tilan itselleen. Kun vuosituhannen vaihteessa Palokangas muutti Huittisiin kolmen hevosensa kanssa, alkoi pohdiskelu, mitä tilalla voisi tehdä viljelyn ja metsätalouden ohessa. 


Kalle Kuiko ja Ritva Palokangas yhteisellä kahvitauolla. Kuva: Pauliina Puputti
  Vaateliike tilalle perustettiin vuonna 2005 osittain sattuman kautta, kun pariskunta näki Maaseudun tulevaisuudessa ilmoituksen, jossa alueelle haettiin Butiken på Landet -yrittäjää. Tuosta ilmoituksesta alkoi hevostallin uusi elämä. 

Käyttöä ja kulutusta kestävää

  Butiken på Landet -liikkeet ovat itsenäisten yritysten yhteenliittymä, jossa liiketiloilla on samankaltainen ulkoinen ilme. Yhteistyössä on maatiloilla sijaitsevia kauppoja Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.


Butiken på Landet -tuotteet ovat pitkäkestoisia ja laadukkaita. Kuva: Pauliina Puputti
  – Tuotteemme ovat sellaisia, että ne kestävät käytössä pitkään, ja tätä asiakkaatkin arvostavat. Laadukkaat tuotteet ovat myös kertakäyttövaatteita ekologisempia. 


Tuotevalikoimassa on myös laukkuja. Kuva: Pauliina Puputti
  Suurin osa liikkeen tuotteista on valmistettu Euroopassa, halpamaissa tehtyjä vaatteita yrityksessä pyritään välttämään. Ritva Palokangas harmittelee Suomessa valmistettujen vaatteiden suppeaa tarjontaa. Valikoimista löytyy kuitenkin muun muassa Joutsenen takkeja. 

Kahvitauko tuumailijalle

  Vanhassa hevostallissa on liiketilaa noin 250 neliön verran, joten tutkailuun kannattaa varata aikaa. 
Ostosten lomassa voi istahtaa alas ja nauttia tarjolla olevan kupin kahvia. 

  Vaikka tilaa on ruhtinaallisesti, toivotaan ryhmien ottavan etukäteen yhteyttä, jotta kaikille voidaan taata paras mahdollinen palvelu ja ostosrauha.  

http://www.kuiko.fi

Tekstin kirjoittiElina Lammela


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »