Nro 5-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Aina ; 
Avainsanat: Satakunta, Pori, Reposaari, Ravintola Merimesta

Satakunta


120-paikkaisessa ravintola Merimestassa on hyvin tilaa ryhmille, ja isojen ikkunoiden ansiosta sisätilat tuntuvat jatkuvan merelle. Kuva: Ravintola Merimesta

Makuelämyksiä
meren äärellä

Ravintola Merimestassa Porin Reposaaressa kala tulee lähes suoraan laineista lautaselle.


  Noin puolen tunnin päässä Porin keskustasta meri ympäröi Merimestan kolmesta ilmansuunnasta. Sen salin suurista ikkunoista avautuu upea maisema, joka tarjoaa ruokailijoille alati muuttuvan maisemataulun, joka on erilainen vuoden jokaisena päivänä. Selkämeren iättömän ulapan äärellä viihtyy helposti tovin jos toisenkin, ja vatsan täytteen lisäksi ruokailija vie mukanaan aimo annoksen elämyksiä, joita vain merelle tuijottamisesta voi saada.


Ravintola Merimestassa kala tulee lähes suoraan laineista lautaselle. Kuva: Ravintola Merimesta
  Jo 18 vuoden ajan toiminut Merimesta on alusta asti luottanut ruokalistallaan vahvasti kotimaisiin raaka-aineisiin. Ruokatarjonnan perusta on erilaiset kalaruuat – ne valmistetaan taatusti tuoreesta kalasta, jota paikalliset kalastajat nostavat aivan ravintolan edustalta. Välimatka merestä keittiöön on parhaimmillaan vain muutamia kymmeniä metrejä. 


Ruokatarjonnan perusta on erilaiset kalaruuat, jotka valmistetaan taatusti tuoreesta kalasta. Kuva: Ravintola Merimesta
  Kalaisaa ruokalistaa täydentää monipuolinen muun ruuan tarjonta – listalta löytyy varmasti suosikit niin liha- kuin kasvisruokienkin ystäville, ja kaikki raaka-aineet ovat suomalaista tuotantoa – periaate, josta Merimestassa ei tingitä. 

Noutopöytien aatelia

  Merimestan kuuluisa noutopöytä tunnetaan laajalti ympäri Suomen, ja sen runsas tarjonta kerää lähes poikkeuksetta ihastuneita kommentteja sen ensimmäistä kertaa kokevilta. Noutopöytä sisältää runsaan, kalapainotteisen alkuruokapöydän, jossa on tarjolla erilaisia itse tehtyjä kylmiä kalaruokia ja salaatteja. Lämpimiä ruokia on tarjolla kaksi vaihtoehtoa lisukkeineen, ja myös jälkiruoka sekä kahvi/tee kuuluvat hintaan. Noutopöytä katetaan kesäisin joka päivä ja sesongin ulkopuolella viikonloppuisin. 


Noutopöytä sisältää runsaan, kalapainotteisen alkuruokapöydän. Kuva: Ravintola Merimesta
  Noutopöydän lisäksi ravintolan monipuoliselta à la carte -listalta löytyy suosikit jokaiselle – esimerkiksi klassinen pippuripihvi on yksi Merimestan suosituimmista annoksista.


Pippuripihvi on yksi Merimestan suosituimmista annoksista. Kuva: Ravintola Merimesta

Oiva ryhmäkohde

  120-paikkaisessa ravintolassa on hyvin tilaa ryhmille ja isojen ikkunoiden ansiosta sisätilat tuntuvat jatkuvat merelle, mikä lisää avaruuden tuntua. Toisen kerroksen 40-paikkainen ravintolatila soveltuu myös kokouskäyttöön sekä intiimien perhejuhlien miljööksi. Kokoukset, juhlat ja muut tilaisuudet järjestyvätkin Merimestassa helposti, sillä saman katon alta löytyvät niin tunnelmalliset tilat, tarvittava teknologia kuin korkeatasoinen ruokatarjoilu. 

http://merimesta.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »