Nro 5-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Satakunta, Jämijärvi, Jämi, hiihtotunneli, koiraharrastus, lentokenttä, Jämin Talvigolf

Satakunta


Jämin lumimaailma houkuttelee talvilajien harrastajia. Kuva: Jämijärven kunta

Latua! Talvilajien harrastajat saapuvat Jämille 

Jos haluaa sulan sään aikaan hyvät hiihtokelit, suuntaa Jämille. Ehkä Suomen parhaan hiihtotunnelin lisäksi kunta on myös todellinen koiraharrastajien kohde hieman harvinaisempaa talvigolfia unohtamatta. 


  Jämi sijaitsee Jämijärvellä Satakunnassa, noin tunnin ajomatkan päästä Porista ja Tampereelta. Pääkaupunkiseudulta Jämille hurauttaa noin kolmessa tunnissa. 


Hyvät ladut houkuttelevat hiihtäjiä Jämille pitkienkin matkojen päästä. Kuva: Jämijärven kunta
  Muutaman tunnin matka ei tunnu missään, kun tullaan hyvän hiihtobaanan perässä. Ja saavutaanhan Jämin lumimaailmaan aina ulkomaita myöten. Vaihteleva ja kaikille sopiva hiihtoprofiili sekä 1 250 metriä pitkä reitti vetävät puoleensa sekä aktiivihiihtäjiä että harrastelijoita. 


Jämin hiihtotunnelin vaihteleva ja kaikille sopiva hiihtoprofiili sekä 1 250 metriä pitkä reitti vetävät puoleensa sekä aktiivihiihtäjiä että harrastelijoita. Kuva: Kirsi Leppihalme
  – Jämin hiihtotunneli jäädytetään pohjasta käsin, joten siellä on miellyttävä hengittää. Tunnelia on kehuttu  Suomen parhaaksi, ja ulos tulee aina iloista porukkaa, Kirsi Leppihalme Jämin hiihtotunnelista vakuuttaa. 

  Tunnelin läheisyydessä löytyy mökkimajoitusta moneen makuun, niin luksusta kuin perinteistäkin. Monen kaveriporukan aktiivilomaan kuuluukin hiihto, melonta, kiipeily, metsä ja sauna.

Koiravieraat tervetuloa 
 
  Valinnan varaa aktiiviseen lomaan Jämijärveltä löytyy. Helppokulkuinen hiekkaharjumaasto kutsuu lukuisille reiteilleen, ja vauhtia kaipaava voi suunnata valjakkosafarille napaten mukaansa lihalastin tehtaanmyymälästä. 


Jämi on koiraharrastajien suosiossa. Kuva: Kimmo Virkki, Länsi-Suomen Valjakkourheilijat
  Palveluskoiraharrastajien sekä Länsi-Suomen Valjakkourheilijoiden aktiivisen kisa- ja harrastetoiminnan myötä Jämistä on kehittynyt todellinen koirien paratiisi. Yksi syy suosioon ovat loistavat puitteet: Harjumaasto mahdollistaa monipuolisen harjoittelun, ja Jämiltä löytyy lisäksi sisätilaa toimintaan. Jämin lentokenttää hyödynnetään monipuolisesti kisatoiminnassa. 


Jämin lentokentälle saa hyvät reitit valjakoille. Kuva: Jämijärven kunta
  – Petipaikkoja on noin 550, ja majoituspaikat ovat huomioineet myös koirat: Suurimpaan osaan kohteista voi ottaa koiran, ja osassa on ulkoaitaus, kunnanjohtaja Kirsi Virtanen mainitsee.

Pakkasen puraisema golfkärpänen

  Talven tullen ei golfaajien enää tarvitse suunnata etelän lämpöön, vaan ottaa suunta kohti Jämiä. Jämin Talvigolf  tarjoaa pakkasten tultua loistavat olosuhteet talviharjoitteluun, ja kentällä järjestetään myös aktiivisesti kisoja. 


Jämin Talvigolf  tarjoaa pakkasten tultua loistavat olosuhteet talviharjoitteluun, ja kentällä järjestetään myös aktiivisesti kisoja. Kuva: Jämijärven kunta
  Metsän siimekseen tehty upea rata houkuttelee golfaajia vuodesta toiseen. Eikä suotta, sileän lumen narahdellessa kengän alla ja hiihtäjien suihkiessa kauempana, on hole-in-one lähellä. 
Tekstin kirjoittiElina Lammela


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »