Nro Kesälehti
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Kesä ; 
Avainsanat: Pirkanmaa, Ruovesi, Ellen Thesleff, Musiikkia! Ruovesi, Noitakäräjät, Laivaranta, Helvetinjärven kansallispuisto, Helvetinkolu, Siikaneva

Pirkanmaa


Auringonlasku Kautun kanavalla. Kuva: Ruoveden kunta

Ruovesi lumoaa
vuodesta toiseen 

Taidemaalari Ellen Thesleff löysi Ruoveden Muroleesta henkisen kotinsa, jonne hän saapui kesä toisensa jälkeen maalaamaan 60 vuoden ajan. Tänä vuonna kuuluisan taiteilijan syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta, joten myös Ruoveden kesä täyttyy juhlahumusta, perinteitä unohtamatta. 


  Pirkanmaalla sijaitseva Ruovesi on kuuluisa ennen kaikkea luonnostaan, mutta myös monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan. Kesän tapahtumiin lisämausteensa tuo tänä vuonna Ellen Thesleffin juhlavuosi. 


Vuonna 2006 kahdella konsertilla alkuun ponnistanut kamarimusiikkifestivaali Musiikkia!Ruovesi on vuosien aikana laajentunut merkittäväksi kesätapahtumaksi Pirkanmaalla houkutellen yleisöä myös maakunnan ulkopuolelta. Kuva: Ruoveden kunta
  Ruoveden kesä ei olisi mitään ilman Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkijuhlia. Viikon ajan paikkakunnalla saadaan nauttia huippumuusikoiden esittämistä upeista esityksistä ympäri pitäjää. 


Noitakäräjillä on pitkät perinteet. Kuva: Ruoveden kunta
  Noitakäräjiä puolestaan vietetään jo 49. kerran. Luvassa on viikon ajan muun muassa turpakäräjöintiä, loitsuja, joogaa ja toritunnelmaa. Tämän vuoden teeman, metsän, tiimoilta järjestetään myös mielenkiintoisia luentoja ja työpajoja.

  Toiveuusintana nähdään myös viime vuonna suuren suosion saavuttanut monologinäytelmä Sandra. Heidi Köngäksen romaaniin perustuvan näytelmän Sandrana nähdään Kaija Pakarinen

Veneellä tai maata pitkin 

  Kun on päivän kierrellyt kulttuuritapahtumissa, kehottaa Ruoveden kehityspäällikkö Sirkku Mäkelä suuntaamaan Laivarantaan, josta löytyvät muun muassa ravintola, rantamakasiini ja uimaranta. 


Ruoveden Laivarannnassa on muun muassa ravintola, rantamakasiini ja uimaranta. Kuva: Ruoveden kunta
  – Ruovedelle voi saapua myös veneellä, sillä kauniilta ranta-alueelta löytyy 100 venepaikkaa. Makasiinissa palvelee jatkossa myös satamatoimisto, Mäkelä kertoo. 

Lähellä, mutta sopivan kaukana

  Ei ole sattumaa, että Ellen Thesleff lumoutui aikoinaan Ruoveden kauniista luonnosta. Se huumaa kulkijan edelleenkin. Ruoveden luontokohteet ovat myös helposti saavutettavissa, sillä ne sijaitsevat vain noin 15–20 kilometrin päässä keskustasta. 

  Helvetinjärven kansallispuiston jylhät kalliot ja metsämaat houkuttelevat lukuisia matkailijoita vuodesta toiseen. Retkeilijällä on valittavanaan lukuisia eri reittivaihtoehtoja, ja pannukahvit voi keittää vaikka puiston kuuluisuuden, Helvetinkolun, kupeessa. Ravintola Helvetinportin uudistumisen myötä kävijöitä palvelee myös uusi 50-paikkainen ravintola. 


Ruovesi tarjoaa myös rauhaa ja hiljaisuutta. Kuva: Ruoveden kunta
  Jos etsii paikkaa, missä rauha ja hiljaisuus hellivät kulkijaa, kannattaa suunnata Siikanevalle. Etelä-Suomen suurimmalla soidensuojelualueella suomalainen luonto tarjoaa parastaan.  

http://www.ruovesi.fi/matkailu

Tekstin kirjoittiElina Lammela


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »