Nro Kesälehti
Luokittelu: Savo ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Etelä-Savo, Savonlinna, Punkaharju, Taidekartano, Johanna Oras, 10-vuotisjuhlanäyttely, kurssit, asuntomessut, Taide-koti, DBTL

Etelä-Savo


Johanna Taidekartanon ateljeessaan. Kuva: Jouko Järvinen

Johanna Oras tuo taiteen entistä lähemmäs ihmistä

Johanna Oraksen juhlatrilogia on edennyt toiseen osaan. Punkaharjun 10-vuotiaassa Taidekartanossa taiteilijatar paljastaa merkityksellisimmät inspiraationlähteensä. Mutta miten tähän liittyvät Kouvolan asuntomessut ja Turun DBTL-festivaali?


  Taidekartanon 10-vuotisjuhlanäyttely Inspiraatio jatkaa 9.6.2019 siitä, mihin 25 vuoden uraa juhlistanut Paloja paletin pinnalta viime kesänä päättyi.


Taidekartanon kesänäyttely "Inspiraatio" on avoinna 9.6.-11.8. joka päivä kklo 10-18. 
  – Yksi näkyvimmistä teemoista on yleisön toivoma musiikki, joka sopii näyttelyyn erinomaisesti – onhan Savonlinna oopperan pyhättö Suomessa.

Inspiraatiota myös tuleville taiteilijoille

  Luonto ja metsä ovat lähtemätön osa Oraksen taidetta.

  – Monimerkityksellinen ja symbolinen Elämän puu on kytenyt ajatuksissani pitkään, hän raottaa teosrepertoaariaan.


Johanna Oras: Elämän puu.
  Osan vuodesta Ranskassa viettävä taiteilijatar kertoo lumoutuvansa Matissen teoksista. Oraksen töissä jo vuosia kulkenut kallankukka yhdistyy nyt Matissen maailmaan kollaasitekniikan keinoin.


Johanna Oras Taidekartanon pihalla. Kuva: Jouko Järvinen
  Juhlahumun keskellä Oras laajentaa taidekurssien valikoimaa. Taiteilijaelämää Satulinnassa -kurssi järjestetään Hirvensalmella Kartanohotelli Satulinnassa 14.–16.8.2019. Uutta on myös Taidekartanon nelituntinen intensiivikurssi yhdessä kirjailija Laura Paloheimon kanssa 29.6.2019.

Taide ei ole vain näyttelyitä varten

  Kesällä unelmista tulee totta, kun Kouvolan asuntomessujen Taide-koti avaa ovensa yleisölle.

  – Vuosien työ sisustuselementtien parissa konkretisoituu talossa, joka on suunniteltu alusta alkaen taiteelle.

  Elämys alkaa pihasta, jossa tulijaa tervehtii suuri seinämaalaus. Design-liukuovi avaa portit taiteen maailmaan, missä Oraksen kädenjälki näkyy niin tauluissa, kattauksessa kuin taidetapeteissa.

  – Mistä tahansa teoksesta voi tilata mittojen mukaan tehdyn tapetin omaa kotia koristamaan, Oras vinkkaa.


Johannan taidetta voi ihailla muuallakin kuin tauluissa, kuten tässä Erika Turusen suunnitelemassa mekossa, jonka kankaassa hehkuu Johanna maalaus Magical World. Kuva: Jouko Järvinen.
  Uusi aluevaltaus on myös Turun tuomiokirkon edustalle muuttava DBTL-festari, jonne turkulaissyntyinen taiteilija on suunnitellut aluekartan lisäksi visuaalisen ilmeen sekä runsaasti yksityiskohtia.

  – Parempaa miljöötä kaupunkifestarille tuskin voi olla. Tänä kesänä Suomen renessanssikehdossa yhdistyvät musiikki, taide, historia ja yhdessäolo.

  Tapahtumien ulkopuolella Oraksen työskentelyä voi tuttuun tapaan seurata Taidekartanon ateljeessa. Taidemyymälä Art Shop on laajentanut valikoimaansa ja tarjoaa nyt enemmän matalan budjetin taidetta arkeen.

  Entä mitä vuosi 2020 tuo tullessaan, Johanna Oras?

  – Täytän 50 vuotta. Syvälle persoonaani sukeltava näyttely yllättää paljastuksilla, uusilla aluevaltauksilla sekä huikeilla tapahtumilla mahtipontisena päätöksenä juhlatrilogialle.

http://www.johannaoras.com

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »