Nro Kesälehti
Luokittelu: Lappi ;  Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Pohjanmaa ;  Keski-Suomi ;  Savo ;  Pohjois-Karjala ;  Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Pirkanmaa, Häme ;  Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Uusimaa ;  Ahvenanmaa ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Museot, kirkot ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: kirjaesittely, Sinivalkoinen maa 100 vuotta - Matkalla Suomessa, Jorma Hemmi


Kirjan upeat kuvat kattavat koko Suomen ja kuvaajina toimivat eturivin suomalaiset valokuvaajat. Kuva: Vastavalo

Koko Suomi yksissä kansissa

Sinivalkoinen maa 100 vuotta – Matkalla Suomessa on upea valokuvateos, joka esittelee Suomea näyttävin kuvin sekä tekstein. 


  Kolmikiloisen ja 497-sivuisen kirjajärkäleen toimittaja ja kirjoittaja on Lapin yliopiston matkailumaantieteen dosentti, filosofian tohtori Jorma Hemmi, jonka lisäksi kirjassa on eri alojen asiantuntijoiden tekstejä. Hemmi on ensimmäinen matkailusta Suomessa väitellyt henkilö ja alan uranuurtaja. Kirjoitus- ja toimitustyön lisäksi hän on itse myös kustantanut kirjansa. 


Fiskarsin ruukki, Raasepori. Kuva: fiskarsvillage.fi
  Sinivalkoinen maa 100 vuotta -kirja sopii mainiosti kaikille Suomesta kiinnostuneille, sillä sitä on saatavana suomen lisäksi peräti kuudella kielellä, ruotsiksi, venäjäksi, englanniksi, ranskaksi, kiinaksi ja japaniksi. Suomeksi kirja ilmestyi itsenäisyyspäiväksi 2017, ja kieliversiot valmistuivat kesällä 2018.


Suomen lisäksi kirjaa on saatavana peräti kuudella kielellä, ruotsiksi, venäjäksi, englanniksi, ranskaksi, kiinaksi ja japaniksi.
  Kirjassa on uskomaton määrä upeita valokuvia ja runsaasti tietoa Suomen nähtävyyksistä, luonnosta, kulttuurista ja tapahtumista. Niiden kautta esille tulevat myös maamme merkkihenkilöt: Helsingin olympiastadionin kuva johdattaa Paavo Nurmeen ja Paimion parantola Alvar Aallon arkkitehtuuriin. Oman osuutensa saavat myös Unescon maailmanperintökohteet. 


Utsjoen kirkkotuvat kesällä. Kuva: Vastavalo
  Kirjaansa varten Hemmi kiersi lähes neljä vuotta Suomea ristiin rastiin keräten materiaalia. Toki hänellä oli sitä runsaasti jo ennestään, onhan hän vaikuttanut matkailun parissa yli 45 vuotta ja kirjoittanut aiemminkin matkailualan kirjoja. Tämä suurteos on kuitenkin kattavuudessaan omaa luokkaansa. 

Katseltavaa ja luettavaa pitkäksi aikaa

  Ainutlaatuinen matkailukirja sisältää sekä runsaasti lukemista, mutta halutessaan sitä voi selailla kuvakirjan tavoin. Upeat kuvat kattavat koko Suomen ja kuvaajina toimivat eturivin suomalaiset valokuvaajat. Kirjassa käydään läpi itsenäistä Suomea ja sen lähihistoriaa sekä esitellään maamme tärkeimmät matkailukohteet ja -tapahtumat sekä matkailullisesti tärkeät museot ja muistomerkit. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua kauniiseen maahamme monipuolisesti kaikkina vuodenaikoina. 


Kuva: Metsähallitus / Eeva Mäkinen
Kirjaa voi tiedustella suoraan kirjan tekijältä, Jorma Hemmiltä, hemmijorma@gmail.com.

https://sinivalkoinenmaa100vuotta.fi/

Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »