Nro 3-2010
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Etelä-Pohjanmaa, Kurikka, rakkausfestivaali, Haku päällä

Etelä-Pohjanmaan ERILAINEN kesäKulta Kurikasta?

Jos jostain syystä ei helluntaina tarttunut heila hihaan, tilanteen voi yrittää korjata kesäkuun alussa Kurikassa pidettävillä Haku päällä -festivaaleilla.


  Jo 13. kertaa Kurikassa kokoonnutaan yhteen flirttailemaan, tutustumaan uusiin ihmisiin ja pitämään hauskaa - pilke silmässä, tottakai. Kesäkuussa koko kaunis kesä on vielä edessä ja mahdollisuudet nauttia siitä oman kullan kanssa nousevat Kurikassa.

   Haku päällä -rakkausfestivaali on pitkän elinkaarensa aikana osoittanut, että suomalaiset, ja etenkin eteläpohjalaiset ovat romanttista väkeä: Festivaali on kasvattanut sekä kävijä- että esiintyjämääräänsä tasaisesti vuosien mittaan, ja Haku päällä onkin kehittynyt pienestä teemafestivaalista yleiseksi ilonpitoviikonlopuksi tivoleineen ja nimekkäine esiintyjineen. Tapahtuman syvintä olemusta ei kuitenkaan ole piilotettu hulabaloon alle vaan festivaaleilla tarjotaan tänäkin vuonna paljon rakkauteen ja romantiikkaan liittyvää ohjelmaa.

   Rakkausrunokilpailussa teemana on tänä vuonna Rakkauden kevät. Järjestävät haastavat kaikki suomalaiset kirjoittamaan rakkaudesta ja rakkauden keväästä - ylituomarina toimii kirjailija ja kulttuuripersoona Claes Andersson. Rakkausrunokilpailuun voi osallistua joko yleisessä tai tekstiviestisarjassa.

   Rakkauskuvakilpailu järjestetään nyt toista kertaa, tarkoituksena on innoittaa suomalaisia kuvaamaan rakkautta. Teemana on runokilpailun tavoin Rakkauden kevät.

   Yöhäät vietetään Kurikan kirkossa tänäkin vuonna - tällä kertaa toisensa saavat Heidi Perämäki ja Tommi Mäki. Yöhäitä on Kurikassa vietetty alusta asti, ja kuka tietää... ehkä ensi vuonna on sinun vuorosi!

Haku päällä Kurikassa 11.-12.6.2010Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »