Nro 3-2010
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Etelä-Pohjanmaa, Lapua, Jokilaakso, matkailupuutarha, kahvila, Nukkeruusu

ERIKOISUUKSIEN Etelä-Pohjanmaa


Jokilaakson matkailupuutarha

Viherpeukalon päiväuni Lapualla

Kasveista ja puutarhanhoidosta kiinnostuneiden kannattaa Etelä-Pohjanmaalla ottaa suunnaksi Lapua, ja siellä Jokilaakson matkailupuutarha.


  Aivan Lapuan kaupungin keskustassa, yli 100 vuotiaassa kulttuuriympäristössä sijaitsevan puutarhan kokoelmissa on mm. hedelmä- ja marjatarha, havukasvien erikoismuodot, perennoja, kotimaisia alppiruusuja, runsas pensasruusulajikkeisto ja kivikkopuutarha. Puutarhaan on perustettu myös suuri yrttien, rohtojen ja maustekasvien näytemaa vanhanajan ruutupuutarhan malliin. Pensaita, puita ja perennoja on puutarhan alueella yli 7000 kpl, ja ryhmäkasveja istutetaan vuosittain yli 6000 kpl.

   Matkailupuutarha tarjoaa monenlaista tekemistä koko perheelle: Lasten puutarhassa on lasten oma hernemaa ja kotieläimiä, ja puutarhatalon info-piste tarjoaa asiantuntevaa alan neuvontaa hieman varttuneemmille. Kahvila Nukkeruusun Kädentaitajien puodissa voi tehdä ostoksia, ja kasvihuoneessa voi käydä seuraamassa kesäkukkien, yrttien ja vihannesten taimien kasvamista.

   Jokilaakson puisto- ja jokiranta-alueella on runsaasti tilaa kiireettömään oleskeluun ja vapaa-ajan viettoon – vaikkapa omien eväiden nauttimiseen. Kosken partaalla on matkaajan oma hiljentymispaikka. Voit lainata veneen ja tutustua Lapuaan joella hiljalleen soudellen...Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »