Nro 3-2010
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Etelä-Pohjanmaa, Ilmajoki, musiikkijuhlat, Ilmajoen musiikkijuhlat, Ilmajoen Musiikkijuhlat

Etelä-Pohjanmaa soi MONIPUOLISESTI musiikkia


Ilmajoen Musiikkijuhlien ooppera-areena.

Taipaleenjoen tapahtumat heräävät eloon Ilmajoella

Ilmajoen Musiikkijuhlat on vuosien saatossa vakiinnuttanut asemansa suomalaisten oopperan ja konserttien ystävien jokakesäisenä vierailukohteena.


  Ilmajoella ollaan aina luotettu suomalaiseen tekemiseen, ja vuosien varrella Musiikkijuhlilla on nähty useiden suurten suomalaisten säveltäjien kuten Leevi Madetojan, Ilkka Kuusiston ja Atso Almilan teoksia.

   Tänä kesänä Ilmajoella nähdään kantaesityksenä tuorein suomalaisen oopperan suurteos, Taipaleenjoki. Ilkka Kuusiston säveltämä oppera kertoo talvisodan aikaisista Taipaleenjoen ankarista taisteluista ja se valottaa sodan tapahtumia paitsi suomalaisesta, myös venäläisestä näkökulmasta. Panu Rajalan tekemä libretto perustuu kahden Taipaleenjoella taistelleen runoilijan kokemuksiin. Suomalaisen Yrjö Jylhän ja joen toisella puolella taistelleen Jevgenij Dolmatovskin runot Taipaleenjoen tapahtumista kuvaavat sotaa eri puolilta, mikä tuo oopperaan mielenkiintoisen vastakkainasettelun ja jännitteen. Inhimillistä lisämaustetta tekstiin tuo Jylhän ja tämän vaimon Kirstin välisestä kirjeenvaihdosta sodan ajalta. Taipaleenjoen päärooleissa nähdään Jyrki Anttila, Juha Kotilainen ja Helena Juntunen.

   Taipaleenjoen lisäksi Musiikkijuhlien ohjelmistossa nähdään mm. Paula Koivuniemen kesäshow, Edith Piafin musiikkia Susanna Haaviston esittämänä sekä lauluviihteen helmiä Jyrki Anttilan ja Mari Palon tulkitsemina.

Ilmajoen Musiikkijuhlat 10.-20.6.2010Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »