Nro 3-2010
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Etelä-Pohjanmaa, Lapua, Eteläpohjalaiset Spelit, spelit, Spelit

Etelä-Pohjanmaa soi MONIPUOLISESTI musiikkia


Kuva: Johanna Vainionpää

Lepuuta Lapualla

Hyväntuulinen kansanmusiikki soi Eteläpohjalaisissa Speleissä.


  Elokuussa aletaan jo orientoitua syksyyn ja työelämässä odottaviin haasteisiin, mutta karua todellisuutta pääsee pakoon vielä hetkeksi Eteläpohjalaisiin Speleihin Lapualle. Lapualta luvataan, että "loistavat artistit ja jalaan koria vipatus takaavat täyrellisen lepuutuksen". Mikä siis olisikaan parempi tapa viettää elokuun pimeneviä iltoja kuin hyväntuulisen kansanmusiikin ja rentouttavan menon merkeissä?

   Etelä-Pohjanmaan rikas kansanmusiikkiperinne myötävaikutti Spelien syntymiseen 1970-luvulla. Vuosien saatossa tapahtuma on nostanut esiin nuoria kansamusiikin osaajia: pelimanniyhtyeitä, kansantanssiryhmiä ja kansanlaulukuoroja, ja antanut esiintymismahdollisuuden paitsi tuhansille harrastajille, viime aikoina myös enenevässä määrin musiikin ammattilaisille. Spelien yhteydessä järjestetään myös kansanmusiikkikilpailuja, kansanmusiikin ja kansantanssin koulutusta sekä soittajien, laulajien ja tanssijoiden tapaamisia.

   Spelit järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla Etelä-Pohjanmaalla, ja tänä kesänä vuorossa on Lapua. Luvassa on taas polskan rytkettä, haitarinpalkeiden valitusta ja vauhdikasta menoa kun suomalaisen kansanmusiikin isot nimet ja sunnuntaiharrastajat pistävät Lapualla parastaan!

Eteläpohjalaiset Spelit Lapualla 5.-8.8.2010Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »