Nro 3-2010
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Museot, kirkot ;  Aina ; 
Avainsanat: Etelä-Pohjanmaa, Ilmajoki, Koskenkorva, Koskenkorvamuseo, Trahteeri

ERIKOISUUKSIEN Etelä-PohjanmaaSuomalaisuuden juurilla Koskenkorvamuseossa

Suomen kenties tunnetuin brändi, Koskenkorva, on kotoisin Ilmajoen Koskenkorvan kylästä, jossa itseoikeutetusti sijaitsee myös "kossulle" omistettu museo.


  Koskenkorvamuseo tutustuttaa sanoin, kuvin ja sävelin Koskenkorvan kylään, suomalaiseen alkoholipolitiikkaan, "pitkäripaisen" historiaan ja tietenkin myös Koskenkorvan viinatehtaan kehitykseen sotavuosista nykyaikaan. Huomioitu on myös kieltolaki, raittiusliike ja vapaan viinan aika.

   Koskenkorvan historia on esitelty kuudessa taulussa, joista jokaisella on oma teemansa kuten viinan ja alkoholipolitiikan historia, pitkäripaisen toimintaperiaatteet tai Koskenkorvan tehtaan rakentaminen ja tuotantoprosessit. Esillä on lisäksi kossupulloja ja niiden etikettejä vuosien varrelta sekä juomasekoitusvinkkejä.

   Museossa on A-oikeudet, joten kossuun pääsee tutustumaan ihan perinteisinkin menetelmin - maistelemalla. Oman kossuasiantuntemuksensa voi mitata testaamalla laatua ja juomien tunnistamista, ja tavoitella arvostettua Koskenkorva Diplomia, joka myönnetään vain alan parhaille asiantuntijoille. Diplomin voi saada myös vodkatestissä, jossa tulee tunnistaa kolme vodkaa. Jos onnistut, saat nimesi museon asiantuntijaluetteloon.

   Koskenkorvamuseo sijaitsee Koskenkorvan Trahteerin yhteydessä perinteisessä pohjalaisessa maalaistalomiljöössä ja aivan Altian Koskenkorvan tislaamon läheisyydessä. Museon lisäksi Trahteerissa saa aikaa kulumaan tovin jos toisenkin, sillä ravintolapalveluiden lisäksi Trahteeri tarjoaa mm. kylpyläiloja infrapunasaunoineen, hoitoammeineen ja (huom! ulkoisine) viinahoitoineen.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »